JEDNA JE OD KAPITALNIH INVESTICIJA SRBIJE: Predstavljena studija o uticaju budućeg mosta na Moravi na životnu sredinu Ravanice

Z. GLIGORIJEVIĆ

27. 02. 2024. u 16:27

Studija o proceni uticaja na životnu sredinu budućeg mosta na Moravi i pristupnih saobraćajnica danas je predstavljena predstavnicima lokalne samouprave Ćuprija.

ЈЕДНА ЈЕ ОД КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА СРБИЈЕ: Представљена студија о утицају будућег моста на Морави на животну средину Раванице

Foto:Z.Gligorijević

Reč je o planskom dokumentu koji analizira sve uticaje koje će nova saobraćajnica imati na kvalitet zemljišta, podzemnih voda, vazduha i eko sistem Ravanice i Morave. Studija posebno analizira sve parametre u vreme izgradnje mosta kada će se privremeno povećati buka, zagađenje vazduha, a pokvariti kvalitet podzemnih voda, kao i period stalne eksploatacije mosta kada će sve vrednosti biti u okvirima sadašnjih.

Most će sa pristupnim saobraćajnicama biti dug 917 metara, a dužina samog mosta biće 440 metara, a širina 17 metara. Novi most, koji se gradi da bi se rasteretio i ubrzao saobraćaj na državnom putu Jagodina-Ćuprija-Paraćin, jedna je od kapitalnih investicija Srbije, a radove će finansirati Kraljevina Španije.

Prema planu, biće izgrađen oko 400 metara uzvodno od postojećeg gvozdenog mosta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)