POLJUPCI NA MOSTU LJUBAVI: U Vrnjačkoj Banji na Dan zaljubljenih održano tradicionalno takmičenje (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

14. 02. 2024. u 18:37

Na Dan zaljubljenih kojeg pravoslavci slave kao Svetog Trifuna, a katolici kao Svetog Valentina, na mostu ljubavi u centralnom parku prestonice srpskog kontinentalnog turizma po 14. put održana je tradicionalna manifestacija „Poljubi me“, takmičenje zaljubljenih parova - u ljubljenju.

ПОЉУПЦИ НА МОСТУ ЉУБАВИ: У Врњачкој Бањи на Дан заљубљених одржано традиционално такмичење (ФОТО)

G.Šljivić

I ove godine ponovo su pobedili Irena i Đorđe Božić iz Medveđe, višestruki pobednici i rekorderi ove manifestacije, i to filmskim poljupcem koji je bez prestanka trajao tačno 48 minuta, osvojivši vredne nagrade među kojima je i vikend u Vrnjačkoj Banji.

G.Šljivić

 

- Ovo je šesti put da pobeđujemo. Prvi put smo bili momak i devojka, a potom smo se venčali i zasnovali porodicu. Nismo uspeli da oborimo rekord, ali možda ponovo pokušamo naredne godine – gotovo u glas poručuju Irena i Đorđe.

G.Šljivić

 

Nagrada za najstarije učesnike pripala je bračnom paru Žurž, Lavrinki i Pompililju iz Sutjeske kod Zrenjanina koji su u braku punih 35 godina, a nisu izostale ni nagrade za najatraktivniji par, kao i za parove koji su osvojili drugo i treće mesto.

G.Šljivić

Najstariji učesnici

- Svi koji na mostu ljubavi učestvuju u takmičenju za najduži poljubac iz prestonice srpskog turizma ponesu lepe, nezaboravne uspomene, a mi se potrudimo da za sve obezbedimo prigodne poklone kao i vredne nagrade za pobednike – kaže Goran Karavesović iz TO Vrnjačke Banje dodajući da se nada će naredne godine ova manifestacija privući još više učesnika iz svih krajeva Srbjije.

G.Šljivić

 

Na ovogodišnjem takmičenju, u organizaciji ovdašnjih turističkih poslenika, koje je pratlo nekoliko stotina radoznalaca. učestvovalo je ukupno pet zaljubljenih parova iz Kruševca, Beograda, Niša, Sutjeske i Medveđe, dok je par iz Vrnjačke Banje, najverovatnije zbog „sramežljivosti“, odustao u poslednjem trenutku.

G.Šljivić

 

Manifestacija „Poljubi me“ u Vrnjačkoj Banji održava se od 2008. godine, s tim što je 2021. i 2022. napravljena pauza zbog korona pandemije. Rekord u dužini poljupca i dalje je ostao u vlasništvu ovogodišnjih pobednika Irene i Đorđa Božića koji su se 2020. godine ljubili tačno 112 minuta.

G.Šljivić

 

LjUBAV I VINO

U okviru tradicionalne manifestacije kao i povodom vinogradarske slave Svetog Trifuna, vinu i zaljubljenima večeras će biti posvećene i brojne tematske večeri u poznatim vrnjačkim kafićima i restoranima. To će svakako upotpuniti provod svima onima koji su produženi vikend zbog praznika, Dana državnosti, odličili da provedu upravo u Vrnjačkoj Banji.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)