ZIMSKO TRETIRANJE CVEĆA I NISKOG RASTINJA : Aktivnosti radnika „Gradskog zelenila“ u Novom Sadu

S. B.

13. 02. 2024. u 15:51

Novosadsko javno preduzeće, "Gradsko zelenilo", danas je počelo zimsko tretiranje ruža, cvetnih gredica, šiblja i niskog drveća.

ЗИМСКО ТРЕТИРАЊЕ ЦВЕЋА И НИСКОГ РАСТИЊА : Активности радника „Градског зеленила“ у Новом Саду

Gradsko zelenilo


 Belim uljem i preparatom na bazi bakra, tretiraju se cveće i nisko rastinje u ulicama u užem centru grada, okolina Srpskog narodnog pozorišta i Dunavski park. Narednih dana, ako vremenski uslovi to dozvole, tretiranje će se nastaviti u parkovima i cvetnim površinama u gradu, a posebna pažnja biće posvećena biljkama duž glavnih gradskih bulevara, važnih saobraćajnica i parkova.

Takođe, planirani su i tretmani preparatima na bazi crvenog i plavog ulja, koji osim antiinsekticidnog i antigljivičnog dejstva, doprinose i efikasnoj zaštiti biljaka. Zimsko tretiranje se obavlja do kretanja vegetacije sa ciljem zaštite biljaka od bolesti i štetočina, kada su temperature iznad osam stepeni i kada nema padavina.

Tokom marta i u prvoj polovini aprila, planirano je lečenje obolelih stabala specijalnim injektorom koji omogućuje ubrizgavanje odgovarajućih preprata sa zaštitnim i lekovitim materijama, direktno u stabla drveća.

Uz to, treću godinu zaredom na početku perioda vegetacije biće sprovedena prihrana drveća u parkovima, drvoredima i kvartovskim zelenim površinama, folijarnim hranivima i biostimulatorima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)