NA LIMANU POSAĐENO 28 KOPRIVIĆA: Akcija ozelenjavanja Novog Sada, narednih pet godina grad dobija 6.000 stabala

Z. G.

08. 02. 2024. u 17:38

U NASTAVKU višegodišnjeg projekta "Sadimo sada za budućnost Novog Sada" danas je na Limanu, u ulicama Narodnog fronta i Balzakovoj, posađeno ukupno 28 mladih stabala koprivića.

НА ЛИМАНУ ПОСАЂЕНО 28 КОПРИВИЋА: Акција озелењавања Новог Сада,  наредних пет година град добија 6.000 стабала

Pres služba Grada

Učestvujući u toj akciji ozelenjavanja, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić je podsetila da je na teritoriji Grada više od 3.000 stabala drveća u punoj životnoj starosti bilo uništeno u lanjskom julskom nevremenu.

Planiranim aktivnostima, dodala je ona, gradski zeleni fond ne samo da će biti oporavljen nego će biti dupliran sadnjom 6.000 stabala u sledećih pet godina.

- U narednim danima biće posađeno još 114 stabala u stambenom bloku oivičenom ulicama Narodnog fronta, Šekspirovom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom. Tako se povezujemo sa Limanskim parkom, gde smo u prethodnih mesec dana posadili više od 250 stabala i time kompletno sanirali parkovsko zelenilo.

Mira Radenović je najavila da će, zajedno sa donatorima i društveno odgovornim kompanijama, Grad uskoro organizovati sadnju po jednog koprivića u svakoj mesnoj zajednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!