KADA BUDU ZAVRŠENE DVE PLANIRANE SAOBRAĆAJNICE, U GRADU NA LIMU SVI OČEKUJU ISTINSKI PREPOROD Novo Prijepolje na levoj obali

A. ROVČANIN

12. 02. 2024. u 07:00

UKOLIKO budu izgrađene dve nove saobraćajnice, na levoj obali Lima, u Šehovića Polju, trebalo bi da "nikne" moderno, savremeno Prijepolje.

КАДА БУДУ ЗАВРШЕНЕ ДВЕ ПЛАНИРАНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ, У ГРАДУ НА ЛИМУ СВИ ОЧЕКУЈУ ИСТИНСКИ ПРЕПОРОД   Ново Пријепоље на левој обали

A.Rovčanin

Od izgradnje mosta preko reke Lim, u centru grada, još 2010, čeka se i na izgradnju dva druma. Posle 14 godina, započeti su radovi na jednoj od saobraćajnica, koja je nastavak Ćirkove ulice. Dužina tog puta je 516, prosečne širine šest metara, a biće uređeno i šetalište, te postavljena javna rasveta. Planirani su još uređenje vodovodnih i kanalizacionih instalacija, te ovičena parking-mesta.

Neimari jedne novovaroške firme i preduzeća iz Novog Pazara već rade na pomenutoj trasi, od mosta u Podvaroši, ka Železničkoj stanici u Prijepolju, a vrednost ugovorenih radova - koji bi trebalo da budu završeni pre početka leta - iznosi oko 105 miliona dinara, koliko će izdvojiti lokalna samouprava.

- Odavno nismo imali značajniju investiciju koju smo mi sami finansirali. Zato je ovo za nas izuzetno značajno - kaže koordinator projekta i predsednik Privremenog organa u Prijepolju Izudin Šantić.

A, pored saobraćajnica, u Šehovića Polju planirana je i izgradnja objekata namenjenih za stanovanje i privredu. Član Privremenog organa Drago Popadić očekuje da će novac za izgradnju druge "džade", koja će prolaziti pored Gimnazije, obezbediti država.

- Shodno predračunima, ona će koštati oko 130 miliona dinara, a lokalna samouprava Ministarstvu privrede prosledila je molbu da obezbedi 80 miliona - ističe Popadić.

U međuvremenu, ovdašnji JKP morao je da izmesti mehanizaciju u Veliku Župu, na parcelu koju je Opština kupila prošle godine, jer će nekadašnji objekti komunalaca biti porušeni zbog izgradnje saobraćajnice.

- Ako nas vremenski uslovi posluže, radove ćemo završiti i pre roka - najavljuje Aleksandar Zorić, predstavnik putara iz Nove Varoši.

Uređenjem ovog dela grada, inače, delimično će biti rešen i jedan od gorućih problema u Prijepolju - parking-prostor. Jer, u planu je izgradnja 105 mesta za ostavljanje automobila...

- Dobijate modernu saobraćajnicu, za koju sam siguran da će biti najlepša ulica u Prijepolju - tvrdi nadzorni organ, Seljahudin Muratović, inače predstvanik firme iz Novog Pazara.

A.Rovčanin

Počeli radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Šehovića Polju

A.Rovčanin

Opštinsko rukovodstvo sa nadzorom i izvođačem radova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)