OBNOVA REGISTRACIJE POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA: Pomoć stručnjaka sutra u Davidovcu

Z. R.

05. 02. 2024. u 14:22

SAVETODAVCI Poljoprivredne stručne službe iz Jagodine (PSSS) sutra će u paraćinskom selu Davidovac u tamošnjem domu kulture pomagati poljoprivrednicima da obnove registraciju svog gazdinstva za 2024. godinu preko e-agrara.

ОБНОВА РЕГИСТРАЦИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА: Помоћ стручњака сутра у Давидовцу

Foto: Z. Rašić

Preregistracija je neophodna za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne subvencije u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru, za šta je javni poziv već u toku.

Savetodavci će u Davidovcu biti od 18 sati, a poljoprivrednici kojima je pomoć pri obnovi registracije potrebna treba da ponesu mobilni telefon kako bi mogli da pristupe aplikaciji, kao i čipovanu ličnu kartu nosioca gazdinstva.

Kako je objavila PSSS, javni poziv za ove podsticaje trajaće do prvog marta. Pravo mogu da ostvare isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište obrađuju, odnosno ne daju ga u zakup drugom licu.

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane - zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave