PESMOM ČUVA SRPSKU BAŠTINU: Prijem za Veru Stolić, dobitnicu Svetosavske nagrade iz Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

30. 01. 2024. u 12:44

GRADONAČELNIK Kraljeva dr Predrag Terzić upriličio je svečani prijem za Kraljevčanku Veru Stolić, dobitnicu Svetosavske nagrade za 2023. godinu, studentkinju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na katedri za etnomuzikologiju i etnokoreologiju i izvođača tradicionalne srpske muzike.

ПЕСМОМ ЧУВА СРПСКУ БАШТИНУ: Пријем за Веру Столић, добитницу Светосавске награде из Краљева

G.Šljivić

- Verine pesme slave srpsko Kosovo i Metohiju, odakle i potiče njena porodica, govore o našoj tradiciji, kulturi i istoriji. Porodica Stolić, otac Žarko, majka Jelena, Vera i sestra Neda, muzički je obrazovana i veoma nadarena. Oni su ljudi koji su svoju umetnost povezali sa iskrenom ljubavlju prema otadžbini i verujem da će nam i u budućnosti doneti još vrednih i značajnih priznanja – rekao je gradonačelnik Terzić.

G.Šljivić

 

Zahvaljujući se na prijemu gradonačelniku i načelnici Školske uprave Bojani Marinković, dobitnica Svetosavske nagrade Vera Stolić poručila je ovom prilikom da će negujući ljubav prema muzici nastaviti misiju očuvanja srpske kulture i tradicije.

G.Šljivić

Vera Stolić

- Svetosavska nagrada je kruna mog dosadašnjeg rada i zaista ću se potruditi da svojim radom, zalaganjem i znanjem opravdam ovo odlikovanje – istakla je Vera Stolić. - Smatram da Svetosavska nagrada, sa svim svojim benefitima, predstavlja jedan veliki blagoslov upravo zato što je dobila ime po našem najvećem prosvetitelju, najvećem srpskom svetitelju i arhiepiskopu Srpske pravoslavne crkve koji je ujedno bio i najveći učitelj u doba srednjovekovne srpske države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)