SVETLOST SVETOSAVLJA: U Kraljevačkom pozorištu održana tradicionalna svečana akademija

G. ĆIROVIĆ

27. 01. 2024. u 12:05

Povodom obeležavanja Savindana, petu godinu za redom u Kraljevačkom pozorištu održana je tradicionalna Svečana akademija pod nazivom „Svetlosti svetosavlja“ u organizaciji ovdašnje Školske uprave i lokalne samouprave.

СВЕТЛОСТ СВЕТОСАВЉА: У Краљевачком позоришту одржана традиционална свечана академија

GU u Kraljevu

U prisustvu brojnih gostiju, ovogodišnji program Svetosavske akademije pripremili su učenici i nastavnici OŠ „Dositej Obradović“ iz Vrbe kao i Umetničke škole, uz dodatnu saradnju sa ŠOSO „Ivo lola Ribar“, a u programu su još uestvovali hor „Aria“ i mali hor kraljevačke Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“.

- Svi mi, i prosvetni radnici i deca, treba da nastavimo da idemo Savinim putem, jer drugog puta i nema – rekla je Svetlana Filipović, direktorka OŠ „Dositej Obradović. - To je zajedništvo koje nas povezuje bez obzira gde se nalazimo. Pripremajući program osećali smo veliku radost i kod dece i kod roditelja koji su im bili velika podrška.

GU u Kraljevu

 

Čestitajući praznik predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao da je obrazovanje temelj jednog društva.

- Ako želite da društvo napreduje, ulagaćete u obrazovanje, podsticati profesore da što više rade sa decom, naći način da im poboljšate uslove rada, da ih motivišete, a deci stvoriti perspektivu da shvate da samo kroz učenje mogu da napreduju u životu – rekao je, pored ostalog, dr Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave