PEČENJE ZA OKREPLJENJE: Od jutarnjih sati Kraljevčani pripremaju doček srpske Nove godine

G. ĆIROVIĆ

13. 01. 2024. u 15:30 >> 15:30

Novu godinu po Gregorijanaskom kalendaru Kraljevčani nisu kolektivno i organizovano dočekali na centralnom Trgu srpskih ratnika, ali su se svojski potrudili da to u punoj meri nadoknade za doček srpske Nove godine.

ПЕЧЕЊЕ ЗА ОКРЕПЉЕЊЕ: Од јутарњих сати Краљевчани припремају дочек српске Нове године

G,Šljivić

Hvatajući zalet za novogodišnju proslavu pod otvorenim nebom tako su završne pripreme započeli od jutarnjih sati. I, dok se na jednom delu centralnog Trga montirala koncertna bina sa ozvučenjem i rasvetom za večernji nastup Nade Topčagić i „Akapulko benda“, na drugom se uveliko okretao vo na ražnju, težak oko 600 kilograma, kojeg je za ovu priliku, uz kuvano vino i grejanu rakiju, kao poklon sugrađanima obezbedila grupa ovdašnjih privrednika.

G,Šljivić

 

- Kraljevčani koji za doček budu na gradskom Trgu lepo će se zagrejati i okrepiti. Planiramo da pripremimo i besplatno podelimo gotovo 1.500 lepinja sa pečenjem – kaže jedan od radnika angažovan za pripremu novogodišnjeg okrepljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?