POLOŽEN KAMEN TEMELJAC: Knjaževac dobija novi Vatrogasni dom (FOTO)

S. M. J.

28. 12. 2023. u 21:35

U Knjaževcu danas položen kamen temeljac za izgradnju nove Vatrogasne stanice. Ova važna investicija biće završena do polovine marta 2024.

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ: Књажевац добија нови Ватрогасни дом (ФОТО)

Foto: Ivana Vulikić Vučić

Luka Čaušić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije položio je danas kamen-temeljac za izgradnju novog objekta Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Knjaževac.

-Izgradnjom ovog objekta značajno će biti unapređeni uslovi rada vatrogasaca-spasilaca u ovom mestu i bezbednost građana, a današnje polaganje kamena-temeljca predstavlja krunu najuspešnije godine Sektora za vanredne situacije, kada su u pitanju kapitalne investicije – rekao je Čaušić.

On je istakao da je u 2023. godini rekonstruisano 30 objekata, a novi vatrogasno-spasilački objekti biće izgrađeni u Aleksandrovcu, Aleksincu i Trgovištu, a pored Knjaževca, započeta je izgradnja objekata i u Velikom Gradištu i Negotinu.

- Uskoro se završava objekat u Kuli, a počinje izgradnja objekata na Zlatiboru. U toku je i izgradnja sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu i Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu – dodao je načelnik Sektora za vanredne situacije.

Ovom svečanom činu prisustvovao je i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac sa saradnicima, kao i Branislav Matić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru, kome je uručeno i rešenje za odlazak u zasluženu penziju.

-Realizacija projekta izgradnje nove stanice doprineće boljem reagovanju, većoj bezbednosti i boljoj intervenciji u vanrednim situacijama. Služba od koje zavise životi građana zaslužuje adekvatan i reprezentativan objekat, a izgradnjom i opremanjem nove Vatrogasne stanice u Knjaževcu, biće rešen višedecenijski problem smeštaja ljudstva i tehnike – rekao je Milan Đokić.

Knjaževački vatrogasci novi objekat dobiće do polovine marta naredne godine, pa će sa adekvatnim uslovima rada i novom opremom biti još efikasniji i brži, rečeno je na svečanosti polaganja kamena temeljca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu