JELKU OKITILI UKRASIMA KOJE SU SAMI PRAVILI: Radost dece u Belom Blatu, svi zajedno proslavljaju božićne praznike (FOTO)

B. G.

24. 12. 2023. u 12:01

BELO Blato, selo nadomak Zrenjanina, specifično po svojoj multikulturalnosti i činjenici da ljudi koji žive u njemu govore najmanje sedam jezika, po tradiciji uoči Božjća bilo je primer sabornosti i zajedništva svih nacija.

ЈЕЛКУ ОКИТИЛИ УКРАСИМА КОЈЕ СУ САМИ ПРАВИЛИ: Радост деце у Белом Блату, сви заједно прослављају божићне празнике (ФОТО)

Foto: M.Nedeljkov

Suživot i poštovanje tradicije i specifičnosti koje su nasleđene i očuvane, ogledaju se zajedničkom proslavom Božićnih blagdana, u kojima pre svih, uživaju deca.

- Svojim veselim kreacijama najmlađi su okitili jelku, uz pomoć i podršku učitelja, nastavnika i vaspitačica škole, sa uličnom predstavom posvećenom upravu Božiću - naglasio je Miroslav Markuš, predsednik Saveta mesne zajednice Belo Blato, ponosan što su i ove godine članice Kluba žena pripremile brojne ukusne slatkiše, uz kuvano vino za odrasle.

Da sve bude u duhu tradicije i lepih novogodišnjih običaja, pobrinuo se Deda Mraz, koji je poklonima obradovao najmlađe na svojevrsnom uličnom hepeningu u centru Belog Blata.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave