ZA RAZVOJ ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA 8 MILIONA: Zrenjanin kao jedan od prioritetnih ciljeva postavio pomoć sugrađankama u razvoju biznisa (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

21. 12. 2023. u 20:30

BESPOVARATNA sredstva za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji grada Zrenjanina, dobilo je 55 preduzetnica u ukupnoj vrednosti 8,1 miliona, tri miliona dinara više, nego što je prvobitno bilo planirano.

ЗА РАЗВОЈ ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА 8 МИЛИОНА: Зрењанин као један од приоритетних циљева поставио помоћ суграђанкама у развоју бизниса (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

- Protekle tri godine, kroz budžet grada Zrenjanina, opredeli smo ukupno 15 miliona dinara za podršku ženskom preduzetništvu, prve, tj. 2021. godine, imali smo 12 korisnica, a sada, dve godine kasnije, 55 uglavnom mladih preduzetnica, potpisalo je ugovore o dobijenim sredstvima - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Gradonačelnik Salapura je napomenuo da je podrška preduzetnicama jedan od prioritetnih ciljeva u planu razvoja grada do 2030. godine.

Foto: Grad Zrenjanin

- Deset godina sam preduzetnica, nije uvek bilo lako i jednostavno, a dobijena sredstva mi znače kao nova energija, uložiću ih u kupovinu nove opreme, koja će mi omogućiti proširenje proizvodnig asortimana -  istakla je Renata Đorđević Sabadoš, iz Zrenjanina, vlasnica kompanije koja se bavi keteringom, uz napomenu da je ubeđena da će dobijena sredstva puno značiti i svim drugim ženama, da hrabro nastave dalje, ali i onim koje još nisu konkurisale, preporučujući  da to obavezno učine naredne godine, jer su sredstva sve veća, konkursi primamljiviji i da je ove godine bilo lakše konkurisati u odnosu na prethodne dve godine.

   
Mlada preduzetnica, Tamara Stojanović iz Ečke, bavi se proizvodnjom torti i kolača, prvi put je konkurisala i dobila sredstva iz budžeta grada Zrenjanina.

Foto: Grad Zrenjanin

- Mlada sam i nova u privatnom biznisu, moja firma funkcioniše od maja prošle godine, kada sam zvanično počela sa radom - kaže Tamara, ističući da će dobijeni novac uložiti u kupovinu dodatne neophodne opreme i da je uredno uradila biznis plan za godine koje dolaze.

Foto: Grad Zrenjanin

Preduzetnicama se prilikom svečanog čina potpisivanja ugovora o dobijenim sredstvima, u Gradskoj kući u Zrenjaninu, obratio i Miroslav Đurić predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin.

- Uz čestitke i apel ostalim damama koje su već zakoračile ili nameravaju da pokrenu sopstveni biznis, podatak da u našem gradu ima oko četiri hiljade preduzetnika i oko šest hiljada zaposlenih u privatnom biznisu - naglasio je Đurić, uz poziv preduzetnicama da se udruže i na taj način još više osnaže.

Iskoristiti novu priliku


Uz zadovoljstvo što su dobile sredstva koja će im puno značiti u razvoju sopstvenog biznisa, mlade preduzetnice iz Zrenjanina i okolnih mesta, jedinstvene su u poruci ženama koje nisu prošle u ovom krugu, da obavezno apliciraju sledeće godine i da je to sjajna prilika za novu nadu i optimizam.

Foto: Grad Zrenjanin

Najviše 200 hiljada dinara


Za nabavku novih mašina ili repromaterijala, svaka žena, preduzetnica mogla je da konkuriše samo sa jednom prijavom, a najveći iznos dodeljenih sredstava je 200 hiljada dinara.


 

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove