KARATE VRAĆA ONOLIKO KOLIKO MU DAJEŠ: Sandra Bundić, priznati sudija, aktivna seniorka takmičar, majka, sportski pedagog i poslovna žena

B. G.

22. 12. 2023. u 21:15

USPEŠNA, ostvarena, srećna, sa neizbežnim smeškom na licu, Zrenjaninka Sandra Bundić, priznati srpski karate sudija, ovu godinu pamtiće po brojnim uspesima.

КАРАТЕ ВРАЋА ОНОЛИКО КОЛИКО МУ ДАЈЕШ: Сандра Бундић, признати судија, активна сениорка такмичар, мајка, спортски педагог и пословна жена

Foto: Privatna arhiva

Kao stariji karate senior, postala je prvakinja Srbije i vicešampionka Evrope, a kao karate sudija je predstavljala našu zemlju na Svetskom prvenstvu.

- Pa zar treba još nešto - započinje priču šarmatna dama, koja je karateom počela da se bavi kao sedmogodišnja devojčica. Dugo godina bila je uspešna kao takmičarka klubova "Dijamant" i "As", gde su joj treneri bili Zoran Jerković i Goran Gluvajić. Sada je član Karate kluba "Banatski cvet", gde obavlja i funkciju potpredsednice.

Foto: Privatna arhiva

 

- Zaista velika čast, ali i obaveza, uz kolegu i prijatelja Gorana Samolovca, aktivna sam kao takmičar, u kategoriji starijih karate seniora, bavim se pedagoškim radom sa mladim karatistima i intenzivno sudim i usavršavam se kao vrhunski internacionalni karate sudija - nastavlja nekadašnja četvrta na svetu karatiskinja reprezentacije Srbije i trećeplasirana na Balkanijadi u Bugarskoj. - Karate je predivan, veoma pošten sport, vraća uvek onoliko koliko mi daješ, ništa više, ni manje.Ja zaista uživam u njemu, presrećna sam i veoma mu posvećena.

Sandra se intenzivno priprema za sticanje majstorskog sportskog zvanja Treći dan i učešće na Svetakom šampionatu u Berlinu, naredne godine.Uz sticanje novih prijatelja, lepa sportska druženja i uspomene, kako sama kaže, putovanja na brojna takmičenja, sudijske seminare i usavršavanja, jedna su od finih prednosti sporta i aktivnog učešća u njemu.

Foto: Privatna arhiva

- Juna ove godine bila sam na Siciliji, uživala u svakom pogledu i kao turista i kao sportista i za ceo život ću pamtiti predivne impresije sa juga Italije - iskrena je Sandra.

Ostvarena je i kao majka osmogidišnjeg dečaka, za kojeg bi volela da nastavi njenim stopama i krupnim koracima nastavi sportske uspehe porodice Bundić, u kojoj se kao rvač „Proletera“, svojevremeno itekako dokazao i njen otac Branko.

Foto: Privatna arhiva

- Ljubav prema sportu i borilačkim sportovima na strunjači nasledila sam od oca, pa ako je po tradiciji, lepo bi bilo da i moj sin, ali i ostali mališani koji žele da se bave sportom, zakorače u predivni svet sportskih izazova - dodaje Sandra, uz jasnu poruku mladima, da sport jača duh i čvrsti i definiše karakter svake mlade osobe. - Verovatno je tako i u ostalim sportovima, ali karate ostavlja predivnu mogućnost da kroz njega ostvarujete sve snove i kao aktivni takmičar i kao rekreativac, takmičar i zbog toga sam srećna i zadovoljna.

Foto: Privatna arhiva

Osim tri puta nedeljno neizostavno u sali Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu, Sandra je vrlo često i na treninzima u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“, sa majstorima karatea Nikolom Vukelićem, Filipom Mihajlovićem i Goranom Samolovcem.

Da joj je turbuletno svakog dana, a naročito vikendom, kada se održavaju brojna takmičenja, Sandra ne skriva, ali je istovremeno veoma ponosna, što uz razumevanje kolega na ooslu, vešto uspeva da uskladi sve obaveze na poslu i na strunjači.

- Dok sam bila samo karatiskinja, neke stvari posmatrala sam drugačije, od kada sam sudija, jasno mi je puno više detalja i finesa, na kojima radim, usavršavam se - iskrena je Sandra Bundić.

Foto: Privatna arhiva

Pripreme za Berlin

Centralni izazov filozofije življenja i bavljenja sportom, temperametne i ambiciozne Zrenjaninke Sandre Bundić, je Svetski šampionat u tradicionalnom karateu u Berlinu, na kojem će pokušati do zvezdanig šampionskog trona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!