ZA DECU 47 NOVIH IGRALIŠTA: U kasi Novog Sada dogodine 42,8 milijardi, deo namenjen za kapitalna ulaganja

Z. GRUMIĆ

14. 12. 2023. u 06:15

NOVOSADSKI gradski budžet za sledeću godinu biće bezmalo 42,8 milijardi, a u planu je nastavak finansiranja niza kapitalnih projekata kao i veći iznosi za socijalna davanja iz gradske kase.

ЗА ДЕЦУ 47 НОВИХ ИГРАЛИШТА: У каси Новог Сада догодине 42,8 милијарди, део намењен за капитална улагања

z.grumić

Iako je predloženi budžetski iznos za desetak procenata manji od ovogodišnjeg krajnjeg iznosa, zbog očekivanog smanjenja transfernih dotacija od viših nivoa vlasti, to neće uticati na realizaciju ambicioznog plana kapitalnih investicija, za koje je predviđeno više od 12,5 milijardi dinara.

Kako je rečeno na sednici Skupštine grada, među projektima koji će biti finansirani iz gradske kase su nastavak obnove Almaškog kraja, izgradnja pešačko-biciklističkog mosta preko Dunava. U planu je i novi park kod "Spensa", gradnja dela sportskog kompleksa i vatrogasnog doma u Futogu, kao i postavljanje 47 novih dečjih igrališta i mnogi drugi.

Deficit

ODBORNICA opozicione SRS Snežana Mušicki istakla je da novosadski budžet prvi put posle dve decenije iskazuje fiskalni deficit i dodala da se radikali protive tome da Grad uzima kredite radi pomoći svojim javnim preduzećima, već da treba potrošiti onoliko koliko se ima u kasi.

- Posebno vodeći računa o ravnomernom razvoju svih delova Grada i stvaranju jednakih standarda i uslova života u svim delovima Novog Sada, pozivamo sugrađane da učestvuju u izboru lokacija za ta igrališta kao i da predlažu druge ideje koje će doprineti razvoju našeg grada - izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

Članica Gradskog veća zadužena za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović istakla je u obrazlaganju predloga budžeta da su iznosi za socijalna davanja povećani u odnosu na ovogodišnje i napomenula da će za podršku deci u predškolskim ustanovama biti izdvojeno oko 640 miliona dinara.

Skupština je usvojila i plan razvoja Grada Novog Sada do 2030. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024