ZASIJALO 2.500 LAMPIONA: U Subotici počela prava zimska bajka, grad spreman za praznične čarolije (FOTO)

J. L.

08. 12. 2023. u 19:00

NOVOGODIŠNjA čarolija u Subotici je počela.

ЗАСИЈАЛО 2.500 ЛАМПИОНА: У Суботици почела права зимска бајка, град спреман за празничне чаролије (ФОТО)

foto:J.L.

Velika jelka, fontana, irvasi, Deda Mraz i mnoštvo druge dekoracije, koja je ovih dana zasijala, otvorile su prve stranice subotičke zimske bajke.

U užem gradskom jezgru ali i u prigradskim naseljima raspoređno je oko 2.500 dekoravitnih ukrasa različitih veličina i oblika - svetleće kugle, pahulje, lopte, ledenice, lančanice.. Ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću je Irvas sa kočijom Deda Mraza, zatim na Prozivci porodica Sneška Belića, dok Aleju Maršala Tita ponovo krasi klupa za zaljubljene. Na parternoj fontani postavljeni su labudovi i svetleća fontana.

 - Rasveta je postavljena u jezgu grada, ulicama Štosmajerova, Matije Gupca, Dimitrija Tucovića, na Korzou, Malom Korzou, Maksima Gorkog, na Prozivci ali u prigradskim naseljima - Tavankut, Ljutovo, Žednik, Čantavir, Bikovo. Novogodišnja jelka je, kao i nekoliko godina unazad, postavljena ispred glavnog ulaza u Narodno pozorište, a duž celog Korzoa je zvezdano nebo - objašnjava Nebojša Gabrić iz JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje.

- Ove godine postavljamo sve elemente koje smo postavljali i pre dve godine, s obzirom da smo prošle godine zbog mera štednje nešto manje ukrasa stavili. Tako će i ledeni tobogan poprimiti novi izgled, sa novim osvetljenjem stranica i ceradnom dekoracijom konstrukcija na kojoj će biti grb Subotice.

Zimsku bajku obogaćuju i klizališta na sedam lokacija, kao i ledeni tobogan ispred Gradske kuće. Klizališta će biti u naseljima Prozivka, Bajmok, Novi Žednik, Čantavir, ali i dve nove lokacije, Hajdukovo i Donji Tavankut. U Hajdukovu će se klizalište nalaziti u sklopu mesne zajednice, dok će u Donjem Tavankutu biti postavljeno u dvorišta OŠ "Matija Gubec". Klizalište na Paliću će ove godine biti premešteno u Jožefa Hegediša ulicu, na veliki parking.Kao i prethodnih godina, korišćenje klizališta i tobogana, neće se naplaćivati. 

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave