ZAHVALJUJUĆI POMOĆI MINISTARSTVA PROSVETE: Učenička zadruga iz Tavankuta pravi reklamni materijal

J. L.

07. 12. 2023. u 17:46

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvete, đaci OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta uskoro će, u okviru učeničke zadruge, imati mogućnost da štampaju reklamni materijal.

ЗАХВАЉУЈУЋИ ПОМОЋИ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ: Ученичка задруга из Таванкута прави рекламни материјал

foto: privatna arhiva

- Naša zadruga prvenstveno je poznata po izradi umetničkih radova od slame. To je nešto što je karakteristično za naše selo i đaci već u nižim radovima počinju sa izradom predmeta od slame. Takođe, prave i druge predmete poput obeleživača za knjige, podmetača za čaše i minijatura koje se kače na poklone - kaže direktorka škole Stanislava Stantić Prćić. - Zahvaljujući ovim sredstvima kupićemo sublimacionu mašinu i naši đaci će moći da štampaju na majicama, šoljama, kačketima, cegerima...

Iako funkcioniše godinama, učenička zadruga registrovana je u APR-u 2021. godine što je školi omogućilo da učestvuje na brojnim konkursima koji imaju za cilj pružanje finansijske podrške đačkom preduzetništvu. Ono što proizvedu u okviru zadruge, đaci prodaju na vašarima a sredstva od prodaje se ulažu u unapređenje rada zadruge ili škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi