PROJEKAT ''BEZBEDAN GRAD'': U Rumi rade na povećanju bezbednosti u saobraćaju

S. KOSTIĆ

07. 12. 2023. u 15:07

OPŠTINA Ruma u saradnji sa državnim organima, realizuje projekat ''Bezbedan grad'', sa ciljem da se poveća bezbednost u saobraćaju i na javnim površinama.

ПРОЈЕКАТ БЕЗБЕДАН ГРАД: У Руми раде на повећању безбедности у саобраћају

Foto SK

Projektom su na teritoriji opštine postavljena tri različita sistema video nadzora, i to sistem za merenje trenutne brzine kretanja vozila, koji se nalazi na šest lokacija u Rumi, zatim sistem video nadzora sa prepoznavanjem registarskih tablica vozila, koji je na osam lokacija i to na pristupnim putevima prema Rumi, i sistem video nadzora javnih površina, koji je posatvljen na oko 40 lokacija u Rumi ali i u selima ove opštine.

Za potrebe projektovanog sistema bezbednosti saobraćaja i javnih površina izrađena je i komunikaciona mreža sa optičkim internetom, koja povezuje lokacije video nadrzora sa monitoring centrom, koji je smešten u Policijskoj stanici Ruma.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković posetila je rumsku Policijsku stanicu, predočivši načelniku PS Ruma Milanu Mijalčiću očekivanja da će projekat doprineti bezbednijem životu sugrađana, posebno dece, te da će Ruma biti potpuno bezbedan grad.

- Video nadzor je u funkciji, kamere snimaju. Radari su takođe postavljeni, ali se za njih čeka sertifikacija, da bi oni mogli da mere brzinu i da snimaju tablice i o njihovom puštanju u rad javnost će biti blagovremeno obaveštena. Apelujem na sve građane, na sve vozače da vode kontrolu o brzini kretanja svojih vozila i da budu savesni u cilju i svoje bezbednosti i bezbednosti drugih ljudi- kazala je predsednica Ćirić Bošković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)