ENERGETSKA EFIKASNOST U NEGOTINU: Javni poziv za energetsku sanaciju stambenih zgrada

S. M. J.

05. 12. 2023. u 14:43

OPŠTINA Negotin je raspisala javni poziv za izbor stambenih zajednica - kandidata za energetsku sanaciju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada koje su priključene na sistem daljinskog grejanja.

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У НЕГОТИНУ: Јавни позив за енергетску санацију стамбених зграда

Foto: S. M. J.

Realizacija energetske sanacije stambenih i stambeno-poslovnih zgrada, predviđena je Projektom „Energetska sanacija stambenih, višeporodičnih zgrada priključenih na sistem daljinskog grejanja – Javni ESCO projekat”, koji zajednički realizuju Ministarstvo rudarstva i energetike, opština Negotin, Javno komunalno preduzeće „Badnjevo“ i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Projekat obuhvata 16 gradova i opština na teritoriji Srbije, među kojima je i opština Negotin. Za ove namene je u republičkom budžetu predviđeno 50 miliona evra.

Poziv je otvoren do 29. decembra, a pravo da učestvuju imaju stambene zajednice koje su priključene na daljinski sistem grejanja, upisane su u registar stambenih zajednica u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, koje su formirane isključivo u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama i koje imaju izabranog upravnika ili profesionalnog upravnika.

-Ministarstvo rudarstva i energetike, Opština Negotin i JKP „Badnjevo“ Negotin će na osnovu raspoloživih finansijskih sredstava ponuditi rangiranim stambenim zajednicama učešće u Projektu. Rangirane stambene zajednice nisu dužne da se priključe i mogu odlučiti da odbiju predlog za pridruživanje Projektu. Za stambene zajednice koje odluče da se pridruže Projektu finansira se izrada odgovarajućih tehnoekonomskih-pravnih studija koje će se finansirati iz bespovratnih sredstava koje obezbeđuje EBRD – navodi se u ovom javnom pozivu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?