PEJSMEJKERI OD 1. JANUARA: U angio sali OB "Studenica" za mesec i po dana obavljeno 57 koronarografija (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

28. 11. 2023. u 18:20

Sredinom prošlog meseca u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu sa radom je počela savremena angio sala neophodna za efikasnu dijagnozu i lečenje kardiovaskularnih bolesti u koju je država uložila oko 100 miliona dinara, računajući adaptaciju prostora, instalaciju opreme i obezbeđivanje potrošnog materijala.

ПЕЈСМЕЈКЕРИ ОД 1. ЈАНУАРА: У ангио сали ОБ Студеница за месец и по дана обављено 57 коронарографија (ФОТО)

G.Šljivić

Prema rečima dr Zorana Mrvića, direktora ove ugledne zdravstvene ustanove, od početka rada, pre mesec i po dana, u angio sali je do sada obavljeno čak 57 koronarografija, od čega 25 stentova i 19 dilatacija. Intervencije, za sada, ponedeljkom i utorkom obaljaju lekari iz Zemunskog kliničkog centra, dok su četvrtkom i petkom angažovani lekari i medicinsko oseblje iz Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

- U saradnji sa kliničko-bolničkim centrom u Kragujevcu od 1. januara 2024. godine svake srede u našoj angio sali obavljaćemo ugradnju pejsmejkera - najavljuje dr Mrvić. - Tako će ona biti 100 odsto iskorišćena.

G.Šljivić

 

On je naglasio i da se trenutno na edukaciji nalaze lekari, redndgen tehničari i ostalo medicinsko osoblje ove ustanove koji će biti angažovani u angio sali, dodajući da kraljevačka bolnica „pokriva“ kardiološke pacijente sa teritorije grada na Ibru, Vrnjačke Banje i Raške koji imaju potrebu za angiografijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)