DONACIJA BELE TEHNIKE: Pomoć Vrnjčanima koji su pretrpeli štetu u ovogodišnjim poplavama (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

20. 11. 2023. u 20:36

U saradnji lokalne sampuprave, ovdašnjeg Crvenog krsta i privrednika, u Vrnjačkoj Banji sprovodi se akcija pomoći porodicama čiji su stambeni objekti pretrpeli najveću štetu u poplavama koje su sredinom godine zadesile vrnjački kraj.

ДОНАЦИЈА БЕЛЕ ТЕХНИКЕ: Помоћ Врњчанима који су претрпели штету у овогодишњим поплавама (ФОТО)

Opština Vrnjačka Banja

Tako je porodici Ralević iz Novog Sela čije se domaćinstvo u junu našlo na udaru bujice uručena pomoć u beloj tehnici, vrednosti oko 200.000 dinara. Veći deo sanacije oštećenja na porodičnoj kući Ralevići su finansirali sopstvenim sredstvima, a u sklopu donacije osim frižidera, šporeta, veš mašine i mašine za sušenje veša, dobili su i televizor, kao i vačučer za kupovinu osnovnih životnih namirnica u lokalnim marketima.

Opština Vrnjačka Banja

 

- Uz to, u naredne dve do tri nedelje ova porodica, kao i mnoge druge čiji su objekti pretrpeli oštećenja u elementarnoj nepogodi, dobiće novčana sredstva koja je obezbedila Vlada Republike Srbije na osnovu rešenja komisije za procenu štete – rekao je Boban Đurović, predsednik vrnjačke opštine.

Opština Vrnjačka Banja

 

Prema njegovim rečima, do kraja godine biće uplaćena i naknada za štetu na poljoprivrednim usevima, a uskoro se očekuje i obnova mosta na lokalnom putu u Novom Selu koji je srušila bujica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave