ANĐELA I SRĐAN DOBILI DOM: U Paraćinu potpisan ugovor za 26. seosku kuću za mlade parove (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

09. 11. 2023. u 14:52

MLADI par Anđela Đorđević i Srđan Pantić konačno će imati krov nad glavom u svom vlasništvu, zahvaljujući Ministarstvu za brigu o selu koje im je odobrilo sredstva za kupovinu seoske kuće, te Opštini Paraćin koja se potrudila da preko svoje Stambene agencije maksimalno pomogne u svim pitanjima.

АНЂЕЛА И СРЂАН ДОБИЛИ ДОМ: У Параћину потписан уговор за 26. сеоску кућу за младе парове (ФОТО)

Foto: Opština Paraćin

Oni su kupoprodajni ugovor za kuću koja se nalazi u Drenovcu sa prodavcem i predsednikom Privremenog organa opštine Paraćin Vladimirom Milićevićem potpisali danas u prisustvu notara u zgradi Opštine.

Njihova sreća još je veća jer uskoro čekaju bebu, a Anđela je prezadovoljna što će im dete biti rođeno u sopstvenom domu i što su uspeli u onome u čemu većina njihovih vršnjaka još sanja – rešili su pitanje svog stambenog prostora, a kako tvrdi Anđela, svaka porodica treba da ima neki svoj kutak.

Njen suprug Srđan napominje da su postupak pribavljanja dokumentacije obavili veoma brzo. Imali su podršku lokalne samouprave, koja se, inače, može pohvaliti da je na području centralne Srbije najbolja po broju dobijenih kuća na konkursima Ministarstva za brigu o selu.

- Imali smo izuzetno dobru saradnju sa svim ljudima koji su bili zainteresovani da učestvuju u ovom programu, tako da je ova kuća, za koju je danas potpisan ugovor, 26. po redu koju smo dobili. Važno je da tu saradnju sa Ministarstvom nastavljamo i naredne godine, pa zainteresovani sugrađani samo treba da budu strpljivi  – rekao je Tomislav Cvetković, pomoćnik direktora Opštinske stambene agencije, koja priprema i obrađuje svu dokumentaciju.

Cvetković naglašava da su u postupku kod Ministarstva za brigu o selu još dve kuće za mlade bračne parove i da očekuje pozitivan odgovor i za njih.

A osim ovih 26 porodica koje su stambeno zbrinute po ovom programu, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije još šest kuća Opština Paraćin obezbedila je za porodice interno raseljenih i izbeglih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)