OPŠTA BOLNICA U ŠAPCU DOBILA NOVO SANITETSKO VOZILO: Transport pacijenata iz celog Mačvanskog okruga biće znatno olakšan (FOTO)

Novosti online

02. 11. 2023. u 15:03

OPŠTA bolnica Šabac dobila je novo i kompletno opremljeno sanitetsko vozilo, čime će biti olakšan transport pacijenata iz celog Mačvanskog okruga. S obzirom na to da će se sanitet koristiti za prevoz pacijenata u teškim stanjima do drugih bolnica ili do kliničkih centara, veoma je važno da samo vozilo bude pouzdano i da bude dobro opremljeno da bi se vitalne funkcije pacijenta držale pod kontrolom.

ОПШТА БОЛНИЦА У ШАПЦУ ДОБИЛА НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО: Транспорт пацијената из целог Мачванског округа биће знатно олакшан (ФОТО)

Foto: RFZO

Ovaj sanitet je samo deo onoga što država poslednjih nekoliko godina ulaže u zdravstvo u Šapcu i što je u planu za naredni period. 

Još jedna dobra vest za oko 160.000 građana koji gravitiraju ka šabačkoj bolnici jeste da će bolnica dobiti magnetnu rezonancu. To je prva magnetna rezonanca u ovom okrugu, tako da građani više neće morati da idu u Valjevo ili u Beograd, već će moći da se pregledaju u svom gradu i što je takođe važno, neće morati da čekaju pregled. 

Planirano je, takođe, da bolnica sledeće godine dobije angio salu, prvu u Mačvanskom okrugu, čime će uz magnetnu rezonancu, biti zaokružen dijagnostički centar. 

Kao što je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zdravstvene ustanove u svim delovima Srbije dobiće novu savremenu dijagnostičku opremu – magnetne rezonance, mamografe, skenere, ultrazvučne i rendgen aparate. Zahvaljujući tom ulaganju, građani će u svim delovima Srbije imati ujednačen kvalitet zdravstvene zaštite, jer svi građani zaslužuju kvalitetno lečenje, a ne samo oni koji žive u gradovima, ili samo oni koji žive u Beogradu.

Bez obzira na sva druga ulaganja, nove fabrike i nove puteve, zdravlje ljudi je najvažnije, jer nema ni ekonomskog ni bilo kog drugog napretka bez zdrave nacije i zdravih građana. Osim ujednačenog kvaliteta zdravstvene zaštite, ovi aparati omogućiće nam da ukinemo liste čekanja, kao i da se više posvetimo preventivnim pregledima koji imaju veliki značaj ne samo za pojedinca, nego i za ceo zdravstveni sistem i za društvo.      

Jedna od olakšica za pacijente jeste i pejsmejker ambulanta, koja radi od 2020. godine, što pacijentima koji imaju ugrađen pejsmejker pruža mogućnost da kontrolne preglede obave u Šapcu, a sama ugradnja pejsmejkera u bolnici u Šapcu radi se od 2022. i do sada je ugrađeno 30 pejsmejkera i zamenjeno 8.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)