DVE DECENIJE POSTOJANJA: Garancijski fond Vojvodine i Turistička organizacija Vojvodine obeležili jubilej

J. L.

16. 10. 2023. u 17:29

POD sloganom "GaranTOVani uspeh" dve pokrajinske institucije - Garancijski fond APV i Turistička organizacija Vojvodine obeležile su dve decenije rada.

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТОЈАЊА: Гаранцијски фонд Војводине и Туристичка организација Војводине обележили јубилеј

foto: Privatna arhiva

Garancijski fond je osnovan 2003. godine odlukom Skupštine AP Vojvodine, po ugledu na uspešne finansijske institucije u Evropi a sa željom da poljoprivrednicima i privrednicima olakša poslovanje i pristup finansijskom tržištu.

-Pružajući ruku svima kojima je bila potrebna pomoć u poslovanju, postali smo snažan, siguran i pouzdan partner brojnim privrednicima, poljoprivrednicima, damama koje odluče da se bave preduzetništvom i početnicima u biznisu,  koji zahvaljujući garancijama koje izdajemo lakše i po mnogo boljim uslovima,  dolaze do kredita kod poslovnih banaka. Poslednjih godina, kada smo svi svedoci nepovoljnih uslova prilikom zaduživanja, misija Garancijskog fonda dolazi do punog izražaja - ističe Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda APV.  - Naša prva garantna linija bila je za kupovinu poljoprivredne mehanizacije. Međutim, prateći potrebe tržišta i privrednu politiku Pokrajinske vlade,  kontinuiranim radom na uvođenju novih linija, danas su našim garancijama pokrivene sve oblasti privrede. Sa ponosom možemo reći da smo za svo ovo vreme izdali 1.800  garancija, čija je vrednost blizu 80 miliona evra. Od 2016. godine garantni potencijal znatno uvećan zahvaljujući koordiniranim odlukama Pokrajinske vlade i Fonda.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović ističe da je ta organizacija od 2016. godine realizovala brojne aktivnosti, kampanje i projekte, što je uticalo na povećanje turističkog prometa, o čemu svedoče zvanični statistički podaci.

-Želeli smo da pokažemo svetu sve ono što Vojvodina ima da ponudi – našu bogatu kulturnu baštinu, prelepu prirodu, srdačne ljude i bogatu gastronomiju. Predstavili smo turističku ponudu na više od 300 međunarodnih sajmova, a u prethodnom periodu aktivno smo učestvovali i u osam projekata prekogranične saradnje - dodaje Pavlovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave