PRIZNANJA PODSTREK ZA NOVA ULAGANJA : Žitelji Beočina obeležili svoj dan (FOTO)

S. BAJIĆ

16. 10. 2023. u 16:54

URUČENjEM priznanja i nagrada , ali i sumiranjem rezultata u prethodnih godinu dana, na Svečanoj sednici Skupštine opštine Beočin danas je uz prisustvo mnogobrojnih zvanica u „Domu kulture“ obeležen 16 . oktobar Dan oslobođenja i Dan tog sremskog meta pod Fruškogorjem .

ПРИЗНАЊА ПОДСТРЕК ЗА НОВА УЛАГАЊА : Житељи Беочина обележили свој дан (ФОТО)

S.B.

Biljana Janković, predsednica opštine tom prilikom je istakla bogatstvo različitosti, što inače karakterište vojvođanska mesta.

- Ravnomerno ulažemo u sela naše opštine, kao i u grad, i zajedničkim radom izgrađeno je 14 kilometara puta i 28 ulica asfaltrirano, što je rekord u ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu . Naša mala opštine ide ukorak sa gradovima, pa tako 1.000 učenika dobija besplatne udžbenike već drugu godinu zaredom, mališani idu besplatno u vrtiće, kompletno je renoviran vrtić izgrađen još 1969. godine, organizovali smo besplatno matursko veče za školarce, ulažemo u sve škole... U ime svih građana zahvaljujemo se Pokrajinskoj vladi i predsedniku Igoru Miroviću, na pomoći našoj opštini, posebno u vreme elementarnih nepogodam, kao i Danetu Basti, pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu koji je Beočin prepoznao kao grad sporta. Hvala i javnim preduzećima na održavanju stabilnog poslovanja, našim sportistima i radinicima u kulturi, obrazovanja, zdravstva, crkvama i verskim zajednicama, vojsci i policiji, vatrgoasacima , uruženjima žena koje čuvaju tradiciju, sportistima i učenicima na uspesima... uz činjenicu da su naša vrata uvek otvorena. Sve to je za nas odogovornost i motvacija da radimo u interesu naših sugrađana. Svaki 16. Oktobar, Dan Beočina je za sve nas, novi početak- istakla je Jankovićeva.

Poseban performans izveli su najmlađi članovi KUD „Brile“ pričama o Beočinskoj fabrici cementa, Vatrogasnom društvu, selma Lugu, Čereviću, vozovima i pruzi, istoriju škola... Fotografija oslobođenja , 1.500 žrtava 79 godina od oslobođenja formiran KUD „Brile“, istoriju škole...

Oktobarske nagrade, najviša priznanja, uručili su Biljana Janković, predsednica Opštine Beočin, i Nemanja Bilić poredsednik skupštine opštine Beočin a dobitnici su jerej Miloš Marjanac, paroh beočinskog hrama Sveti Vasilije Ostroški, Milivoj Mića Panzalović, umetnik, Stevan Đurđević, učitelj.

Dobitnik plakete za 2023. Godinu, posebnog priznanja je Dane Basta, pokrajinski sekretar za sporti i omladinu za poseban doprinos razvoju sporrta i sportske infrastrukture u beočinskoj opštini.

Zahvalnice u oblasti obrazovanje dobila je Marijana Milutin, profesorka biologije, učitelj Miroslav Bađonski, osnovna škola „Jovan Grčić Milenko“, Dragan Mitić direktor, Milan Novaković, Gordana Ćirović, u oblasti sporta, stonoteniski klub Radnički 1972., Žarko Bradić, kao i Lidija Blagojević- KUD „Brile“, Marko Kukururuzović, vatrgosac, Miloje Knežević, slikar i Dragan Jovičić Srba, radnik u kulturi.

U ime nagrađenih, zahvalio se Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, koji se odrekao novačnog dela nagrade u humanitarne svrhe, u korist porodice Nedimović u Rakovcu.

- Plakate, nagrade i priznanja su podstrek za dalji rad i, naravno, ulaganja, jer je Beočin sportska opština- rekao je Basta.

U "Parku heroja", na spomen obeležju u Beočinu, vence su položile delegacije Opštine Beočin, Mesne zajednice Beočin Grad, SUBNOR-a, Vojske Srbije, Pobratimske opštine Ugljevik, Opštinskog odbora SPS, i SNS.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)