DETELINARCI POKAZALI VELIKO SRCE: Sakupljeno 205 hiljada dinara za lečenje Konstantina Jankovića

Lj.P.

27. 09. 2023. u 12:27

TRADICIONALNA humanitarna osma po redu manifestacija „Srcem i muzikom za Detelinaru”, održana u utorak ispred robne kuće u Ulici Milenka Grčića, pokazala je da Detelinarci imaju veliko srce.

ДЕТЕЛИНАРЦИ ПОКАЗАЛИ ВЕЛИКО СРЦЕ: Сакупљено 205 хиљада динара за лечење Константина Јанковића

FOTO: UG Novi Sad

Građani su tom prilikom sakupili 205.000 dinara za lečenje petnaestogodišnjeg Novosađanina Konstantina Jankovića koji ima cerebralnu paralizu.

Nekoliko stotina Detelinaraca je uživalo u dobroj atmosferi za koju su se pobrinuli predstavnici škola i vrtića sa Detelinare, Nikolina Šarčević iz Kikinde, Jana i Elena Crnomarković, Bojana i Snežana Srdanović i „Bubika i krug kompani“, kao i fenomenalne članice iz muzičke grupe „Mi i La na štiklama“.

Publici su se sa pesmama i svirkom predstavila i talentovana deca iz kraja. Prisutni su mogli da uživaju i u igrama najmlađih članova „KUD Veliko kolo“.

Za zabavni deo atmosfere su kao i do sada zaduženi Haos Animatori, dvorac Laslo i ekipa „Za bolju i lepšu Detelinaru“.

 Konstantin Janković ima 15 godina, zbog nedostatka kiseonika po rođenju, kasni u psihomotornom razvoju, a njegova dijagnoza je cerebralna paraliza. Potrebna su mu sredstva za još dve operacije fibrotomije u Rusiji, nova invalidska kolica sa motorom, rekvizite za vežbanje u kućnim uslovima i opremu za asistivnu tehnologiju.

Humanitarnu manifestaciju „Srcem i muzikom za Detelinaru” organizovali su Udruženje građana „Novi Sad“, Muzička škola „Mi & La 021“ i fb. grupa „Za bolju i lepšu Detelinaru“.

Manifestaciju su podržali Grad Novi Sad, gradska i privatna preduzeća.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)