DALEKOM ISTOKU BLISKE NAŠE MUKE: Kineski trgovci iz Bačke Palanke pomogli ženskom manastiru kod Paraćina

Z. Rajić

18. 09. 2023. u 12:41

PROTEKLIH dana su, četvrti put ove godine, odneti paketi pomoći Domu za osobe ometene u razvoju pri ženskom Manastiru Svete Petke Izvorske kod Paraćina, koju su prikupila humanitarna udruženja "Multiart" iz Vrbasa i "Anđeli severa" iz Bačke Topole.

ДАЛЕКОМ ИСТОКУ БЛИСКЕ НАШЕ МУКЕ: Кинески трговци из Бачке Паланке помогли женском манастиру код Параћина

foto Multiart

Organizatore ove akcije posebno je obradovalo to što su novi veliki donatori bili poslodavci kineske robne kuće u Bačkoj Palanci.

Šaolin Zou i njegovi supruga, sin Rui Rui (šef prodavnice) i ćerka obezbedili su za 92 štićenice sa najtežim invaliditetima, trajno smeštene u manastirskom domu, pamučne košulje i drugu garderobu, kao i kutije namirnica i pelena.

Dragana Tešanović, radnica u pomenutoj robnoj kući, i sama učesnica humanitarnih akcija, pričala je svojim poslodavcima o karavanu pomoći Manastiru Svete Petke Izvorske, a oni su, kako kaže, odmah odlučili da spakuju robu za štićenice, od kojih su mnoge zaboravljene i od svojih najrođenijih.

- To nije prva donacija ovih izuzetnih ljudi, koji humanost iskazuju na svakom koraku. Majka sam deteta s posebnim potrebama, i omogućili su mi da zbog toga radim šest umesto osam sati, ne umanjujući mi platu. Izlaze mi u susret i kad moram da odsustvujem s posla vodeći dete na preglede. Radim šest godina kod njih i nikad nisam nervozna ni odlazila na posao, ni vraćala se s posla - naglašava Dragana.

Izuzetno vredan dar

BORIS Bijelović iz "Multiarta" navodi da su kineski trgovci iz Bačke Palanke, osim pomoći za manastir, darovali i džins i drugu garderobu za članove ovog, ali i drugih udruženja dece i mladih s razvojnim teškoćama. Ukupna vrednost donirane garderobe, ističe Bijelović, premašuje 900.000 dinara.

Porodica Zou, priča Dragana, podržala je i akcije za pomoć teško obolelim sugrađanima - petogodišnjoj Lenki Žutković i Damiru Stekoviću (51).

- Naši Kinezi su dali veliki doprinos i da se od požara oporavi siromašna porodica u Bačkoj Palanci, kojoj su obezbedili sve što im je potrebno za kuću. Udruženju žena, koje se bavi izradom ručnih radova poklonili su sav neophodan materijal, a pružili su podršku i našem Udruženju za pomoć MNRO. Ponosna sam na njih - rekla je Dragana, a njeni poslodavci se na sve to samo dobrodušno osmehuju, smatrajući kako nema ništa prirodnije nego da se pomogne ljudima u nevolji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)