IDU KROZ PUSTINJU DA BI POMOGLI BOLESNOM DETETU: Marko Nikolić će sa prijateljima preći 1.400 kilometara zbog lečenja malog Maksima (5)

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

27. 09. 2023. u 17:35

MARKO Nikolić predstavio je juče u svom rodnom gradu novi sportsko-humantarni izazov u koji će se upustiti kako bi spasio život deteta iz Niša Maksima Milenkovića (5).

ИДУ КРОЗ ПУСТИЊУ ДА БИ ПОМОГЛИ БОЛЕСНОМ ДЕТЕТУ: Марко Николић ће са пријатељима прећи 1.400 километара због лечења малог Максима (5)

Foto:J.S.

Ovaj fitnes stručnjak i humanista iz Vranja živi u Kuvajtu i planira da pretrči 1.400 kilometara kroz pustinju Maroka, u čemu će mu pomoći njegovi prijatelji - sportisti Dušan Crnobrnja i Marko Perović, koji će ga biciklima pratiti u ovoj akciji.

- Nije lako, ali nije ni prvi put. Trčao sam od Niša do Atine kako bi spasi život jedne devojčice, peo se na vrh Kilimandžara kako bi pomogao lečenje tri moje sugrađanke. Ovo je jedna vrlo zahtevna akcija gde će ljudi nadam se i ovoga puta pokazati jedinstvo i dati mogućnost malom Maksimu da živi, jer njemu je sve teže i teže – rekao je Marko u Vranju.

J. Ć.

Marko je rekao da je sve do sadašnje projekte sam finansirao, da je tako i ovoga puta i da ukoliko neko želi da spozoriše ovu priču, da uplati novac na račun za lečenje Maksima.

Novinare je zanimalo na koji način se prikuplja novac, a Marko je kazao da on svojim akcijom podiže vidljivost cele priče i animira javnost, te da je to do sada davalo dobre rezultate, pa veruje da će tako biti i ovoga puta.

- Čujem i neke komentare, kako ja to ra dim zbog publiciteta i lične promocije. Meni to nije potrebno, živim u Kuvajtu ali potičem iz skromne radničke porodice i neću odustati od toga da pomognem kad god mogu nekoj porodici - osvrnuo se Marko i na negativne komentare.

Foto:J.S.

 

 

Njegovi prijatelji sportisti Marko i Dušan takođe volonterski učestvuju u projektu i jedva čekaju da se pomoć prikupi. Nakon Vranja ekipa će posetiti i malog Maksima u Nišu.

Maksim Milenković (2018) ima specifičnu mutaciju gena i već dugo čeka na svoj lek, koji čak nema ni naziv. Maksimu je za lečenje u Španiji potrebno 80.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)