ĆUPRIJSKI OSNOVCI UVELIKO SE PRIJAVLJUJU ZA POMOĆ OD 10.000: Za ovu podršku izdvojeno oko 16 miliona

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 09. 2023. u 12:42

NA OSNOVU skupštinske odluke, nadležna služba lokalne samouprave u Ćupriji svakodnevno primi stotinu zahteva roditelja za dodelu jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara za decu koja u toj opštini pohađaju osnovnu školu.

ЋУПРИЈСКИ ОСНОВЦИ УВЕЛИКО СЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЗА ПОМОЋ ОД 10.000: За ову подршку издвојено око 16 милиона

Foto: Z. Rašić

- Do sada je podneto više od 800 prijava, a očekuje se da ih bude 1.300 za oko 1.600 đaka, jer roditelji jednom prijavom obuhvate sve svoje osnovce, ističe Đorđe Nešković, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje.

Podseća da prijavljivanje traje do kraja septembra, te da su roditelji o ovoj pomoći obavešteni i preko škola kako se ne bi desilo da, zbog neinformisanosti, ostanu bez nje.

- U Ćupriji postoje tri osnovne škole i Škola za muzičke talente sa šest razreda, čiji su učenici takođe obuhvaćeni. Ističem da ovih 10.000 dinara koje Opština dodeljuje osnovcima nemaju veze sa jednokratnom pomoći države u istom iznosu za decu do 16 godina, kako to pojedini roditelji misle. Za tu državnu pomoć prijavljivanje je elektronskim putem na portalu Uprave za trezor - naglašava Nešković.

Za opštinsku pomoć obrasci se preuzimaju i popunjavaju u kabinetu predsednika opštine Ćuprija, uz ličnu kartu i školsku potvrdu da im je dete đak i da redovno pohađa nastavu. Roditelji će rešenje o odobravanju pomoći dobiti na kućnu adresu. Isplata će trajati od 1. do 15. oktobra. Iz lokalne kase oko 16 miliona dinara opredeljeno je za ovu svrhu.

Stipendije za đake i studente

KONKURSI su raspisani i za stipendiranje učenika i studenata sa invaliditetom, te za studente državnih fakulteta sa prosekom od najmanje 8,5 od druge godine studija. Za učeničke stipendije rok za prijavljivanje je 30. septembar, za studente 31. oktobar.

Lokalna samouprava u Ćupriji takođe stipendira učenike Tehničke škole deficitarnih zanimanja u dualnom obrazovanju mesečno sa 8.000 dinara tokom deset meseci. Prijavljivanje je još moguće, podseća Nešković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti