TRI GODINE MANDATA OSTAVILE PEČAT I TRAG: Gradonačelnik Leskovca ponosan na dosadašnje rezultate

Игор Митић
Igor Mitić

08. 09. 2023. u 19:09

GRADONAČELNIK Leskovca Goran Cvetanović ocenio je da su minule tri godine, od kada je ponovo dobio mandat da rukovodi gradom, bile period kada su postignuti značajni rezulati u svim oblastima upravljanja lokalnom samoupravom.

ТРИ ГОДИНЕ МАНДАТА ОСТАВИЛЕ ПЕЧАТ И ТРАГ: Градоначелник Лесковца поносан на досадашње резултате

foto: GU Leskovac

- Tri godine nisu dug period, kao tri decenije ili tri stoleća, ali su tri godine odnosno 1095 dana u Leskovcu ostavile pečat i trag. I taj period je bio dovoljan da se vide promene na bolje i da se grad popeo nekoliko stepenika naviše – ocenio je Cvetanović uz zahvalnost građanima na ukazanom poverenju.

foto: I.Mitić

Cvetanović je na konferenciji za novinare detaljno govorio o projektima i investicijama realizovanim u tom periodu. Podsetio je na završenu izgradnju novog stadiona i gradskog trga i istakao da je u izgradnju i obnovu 40 puteva i ulica investirano 1,4 milijarde dinara.

foto: I.Mitić

On je podsetio i na izgradnju Bulevara Nikole Pašića, koji je i deo obilaznice oko grada, kao i na obnovu prilaza Leskovcu iz pravca Vlasotinca, Lebana i Vučja.

foto: I.Mitić

- Kao što je predsednik Vučić najavio prilikom posete našem gradu, očekujemo i uređenje puta od Leskovca ka Bojniku gde treba da bude uloženo 190 miliona, a pokušaćemo i da izdejstvujemo uređenje kružne raskrsnice kod zgrade Tri šešira sa još 50 miliona dinara – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

foto: GU Leskovac

Među najvećim investicijama u gradu naveo je započetu komletnu rekonstrukciju Opšte bolnice, vrednu 45 miliona evra, i da će u ovu ustanovu i leskovački Dom zdravlja, do kraja godine, stići dva nova mamografa i magnetna rezonanca što je takođe obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

foto: I.Mitić

Cvetanović je govorio i o brojnim investicijama u obrazovanje, komunalnu infrastrukturu, o pozitivnom poslovnom okruženju i smanjenju nezaposlenosti, o pomoći mladim talentima, novorođenoj deci, đacima prvacima i poljoprivrednicima, kroz jednokratne novčane pomoći odnosno subvencije iz gradskog budžeta, a posebno je istakao odlično stanje u gradskom budžetu.

Foto: GU Leskovac

- Danas se Leskovac gradi, širi, unapređuje i redovno izmiruje sve svoje obaveze. Uspeo je da vrati sve dugove i kredite. Isplatom od 128,7 miliona evra iz budžeta grada Leskovca u celosti je isplaćen kredit za finansiranje projekata kapitalnih investicionih rashoda, u iznosu od milion i po evra ili 180 miliona dinara, uzet 2019. godine. Isplatili smo kompletan kredit četiri godine ranije i na današnji dan ne dugujemo apsolutno nikome – zaključio je Cvetanović uz podsećanje da je kreditno zaduženje grada, po raznim osnovama, trajalo od 2006. do maja ove godine, a da Leskovac na svom računu trenutno ima 555 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)