OVE DEVOJČICE IZ SRBIJE ZASLUŽUJU POSEBNU PODRŠKU: Talentovane su, imaju od 8 do 14 godina i potrebne su im stipendije(FOTO,VIDEO)

S.BABOVIĆ

02. 09. 2023. u 11:41

KRUŠEVAC – TALENTOVANE devojčice za nauku, umetnosti ili sport, koje imaju od 8 do 14 godina, imaju šansu da dobiju jednokratnu novčanu stipendiju u Kruševcu.

ОВЕ ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ СРБИЈЕ ЗАСЛУЖУЈУ ПОСЕБНУ ПОДРШКУ: Талентоване су, имају од 8 до 14 година и потребне су им стипендије(ФОТО,ВИДЕО)

Foto:ACZD Krusevac,S.Babović

Program za podršku darovitim učenicima zove se „Super devojčice 2023“ i traje sve do 10.oktobra. Svi koji žele da simboličnim uplatama doprinesu obrazovanju, razvoju i unapređenju talenata mogu da pomognu da devojčice dobiju stipendiju od 25.000 dinara.

Alternativni centar za devojke iz Kruševca treću godinu priprema kampanju "Super devojčice".

- Cilj je da afirmišemo obrazovanje devojčica i podizanje svesti o njihovom položaju u svetu i kod nas - kaže Andrijana Kocić iz ACZD Kruševac. - Kroz kampanju planiramo da podržimo najmanje 10 devojčica u razvoju talenata i veština putem dodele jednokratnih novčanih stipendija.

Tačno 519.335 dinara prikupljeno je kroz donacije prošle godine, posle čega je Trag fondacija, koja podržava ovu kampanju, duplirala prikupljenu sumu. Stipendije su došle na adrese 27 devojčica. Organizatorke kampanje nadaju se da će ponoviti uspeh od prošle godine, jer Trag fondacija duplira iznos donacije ukoliko ona premaši zacrtani cilj od 280.000 dinara.

Prikupljanje sredstava za stipendije realizuje se putem platforme donacije.rs.

- Prednost pri odabiru stipendistkinja imaće devojčice koje žive u nepodržavajućim životnim uslovima -  napominje Kocić. - O izboru dobitnica odlučivaće komisija koju čine umetnice, naučnice, sportistkinje i aktivistkinje za prava devojčica i mladih žena.

Ko su bile super devojčice u 2023.godine, može se saznati iz ovog video-priloga:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)