KUĆE I ULICE POD VODOM: Vanredna situacija zbog kiše na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi (VIDEO)

D. N.

16. 08. 2023. u 16:03 >> 18:18

NA teritoriji cele opštine Petrovac na Mlavi proglašena je vanredna situacija, zbog obilne kiše koja je pala danas u jutarnjim satima.

КУЋЕ И УЛИЦЕ ПОД ВОДОМ: Ванредна ситуација због кише на територији општине Петровац на Млави (ВИДЕО)

OU Petrovac na Mlavi

Procenjuje se da je palo 120 litara vode po kvadratnom metru, a najjači udar padavina bio je između 5 i 7 sati.

Obilne padavine prouzrokovale su porast nivoa reka na vodama I i II reda i njihovim jakim bujičnim pritokama i potocima, veliku zapunjenost nanosom korita, pojavu podzemnih voda, zapunjenost kišne kanalizacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Odluka o proglašenju vanredne situacije doneta je kako bi se omogućilo angažovanje potrebne mehanizacije subjekata od posebnog značaja, kao i dodatne mehanizacije koja će učestvovati na otklanjanju opasnosti i popravci oštećene infrastrukture – saopšteno je iz Opštinske uprave.

U toku je prikupljanje informacija o nastaloj šteti, a nakon povlačenja vode, otpočeće se sa sanacijama najkritičnijih deonica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

BONUS VIDEO - MUP odmah angazovao sve resurse u NS da pomogne građanima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!