POČEO JE DA OTEŽANO DIŠE I DA SE ZNOJI: Kako je u Vranju odloženo suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru

J. S.

17. 08. 2023. u 10:26

U Osnovnom sudu u Vranju u sredu je nakon bezuspešnih pokušaja da bude održano, odloženo još jedno u nizu ročište u postupcima koji je vode pred ovim sudom protiv Dejana Nikolića Kantara, ovoga puta za pretnje ranijem načelniku Policijske uprave Vranje Igoru Živkoviću.

ПОЧЕО ЈЕ ДА ОТЕЖАНО ДИШЕ И ДА СЕ ЗНОЈИ: Како је у Врању одложено суђење Дејану Николићу Кантару

Foto: J.S.

Jedno od retkih ročišta na kome se pojavio Nikolić počelo je u jutarnjim satima nakon što je sudija Marija Marinković, utvrdila da su ispunjene sve procesne okolnosti. Međutim, Nikoliću je pozlilo, te je sud odredio pauzu do daljeg. Na ročištu nije bilo Nikolićevog advokata, ali je osnovni javni tužilac ukazao da njegovo prisustvo nije obavezno.

Ono što je zanimljivo je bilo utvrđivanje toga da li advokat Hristina Đorović ima punomoćje da zastupa Nikolića. Čak i on sam nije mogao da kaže da li mu je advokat, ili nije, pa ju je sud pozvao telefonom da to i utvrdi, ali je ona rekla da je u inostranstvu i da “nije angažovana za ovaj postupak”.

Veštaci Specijalne zatvorske bolnice  iz Beograda su utvrdili da je Nikolić “procesno sposoban da prati suđenje”, te su i njihovi izveštaji uzeti u obzir.

Kada su ispunjene procesne pretpostavke za početak ročišta, Nikoliću je po već viđenom scenariju pozlilo. Počeo je da otežano da diše i da se znoji, zatraživši pomoć lekara, pa je određena pauza, a Nikolić prevezen u Zdravstveni centar gde mu je ukazana pomoć.

Foto: Novosti

Očekivalo se da će se Nikolić nakon pružene pomoći vratiti u sudnicu i da će suđenje biti nastavljeno, ali Nikolić je hospitalizovan, pa je novo ročište zakazano za 8. septembar u podne.

Dejan Nikolić je nedavno osuđen na 18 meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenima u OK Radiju. Juče mu je istekla kazna od 14 meseci zatvora zbog uništenja imovine ovom radiju, a na jesen ga čekaju suđenja zbog pretnji zatvorskim čuvarima u Beogradu i bivšoj partnerki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave