KANTAR PRAVOSNAŽNO OSUĐEN NA 18 MESECI: Po izdržavanju aktuelne kazne, ostaje u zatvoru

V.C.S.

09. 08. 2023. u 17:08

DEJAN Nikolić Kantar osuđen je pravosnažno na godinu i šest meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj u OK radiju u Vranju, saopštio je ANEM.

КАНТАР ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕН НА 18 МЕСЕЦИ: По издржавању актуелне казне, остаје у затвору

Foto: Novosti

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija pozdravila je odluku sudskog veća Višeg suda u Vranju kojom je potvrđena odluka Osnovnog suda. Po njoj je Nikolić osuđen na 18 meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i zaposlene u radiju Svetlane Ivanov. Ove pretnje dogodile su se na suđenju za ugrožavanje bezbednosti zaposlenima OK radija i uništavanje imovine No Comment kafea, koji radi kao deo ove radio stanice.

- Ovom pravosnažnom presudom stvorile su se okolnosti da Dejan Nikolić, kojem prva kazna zatvora ističe 17. avgusta, nastavi sa izdržavanjem druge kazne - naveo je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora ANEM-a i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara. - I pored brojnih opstrukcija, uključujući i krađu spisa ovog predmeta u prostorijama Višeg suda, predmet je rekonstruisan, realizovane su odluke o izuzeću sudije čija je ćerka, u međuvremenu, postala advokat optuženog Dejana Nikolića, zadužen je novi sudija izvestilac, zakazana i održana sednica veća. I doneta pravična odluka.

On je dodao da ugroženost novinara zahteva efikasne i brze istražne radnje, kakve je u ovom slučaju pokazalo tužilaštvo u Vranju sa Policijskom upravom, kao i efikasna i pravedna suđenja, kakva su bila pred Osnovnim i pred Višim sudom.

Kantar, inače, već izdržava kaznu od 14 meseci zbog pretnji zaposlenima u OK radiju.

ANEM se još nada da će i istraga o nestalim spisima predmeta u Višem sudu biti takođe efikasno okončana, a krivci identifikovani i kažnjeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove