ĐURIĆ POSETIO NASELJE BANGLADEŠ: Grad pomaže socijalno ugroženim porodicama

Z. GRUMIĆ

11. 08. 2023. u 14:00

GRAD Novi Sad će za socijalno ugrožene stanovnike Bangladeša da obezbedi neophodan građevinski materijal radi saniranja štete pričinjene u julskom nevremenu na njihovim stambenim objektima kao i ogrevno drvo za predstojeću zimu, najavio je danas gradonačelnik Milan Đurić tokom posete tom naselju u kojem u veoma neprikladnim uslovima živi oko 70 porodica odnosno oko 260 meštana, među kojima je 127 dece.

ЂУРИЋ ПОСЕТИО НАСЕЉЕ БАНГЛАДЕШ: Град помаже социјално угроженим породицама

Z. Grumić

Gradonačelnik je prisustvovao podeli paketa pomoći, sa prehrambenim proizvodima i hemijskim sredstvima za higijenu, koje su obezbedili gradska organizacija Crvenog krsta i Direkcija za robne rezerve, a potom je posetio nekoliko domova i razgovarao sa sugrađanima.

Tom prilikom on je istakao da će iduće godine biti objavljen međunarodni javni poziv za finansiranje izgradnje socijalnih kuća za to naselje, čime bi trajno bio rešen stambeni problem tih meštana.

- Grad će iskoristiti priliku da konkuriše, da izgradimo socijalne kuće, kako bi ovi ljudi imali mnogo bolje, humanije uslove za život – poručio je gradonačelnik i dodao da će Grad, u sklopu realizacije tog projekta, izgraditi kanalizacionu mrežu, puteve, rasvetu i ostalu infrastrukturu.

- Radimo projektovanje kanalizacije i saobraćajnih površina a potom bismo krenuli u izvođenje radova – naveo je Đurić i podsetio da je 2017. godine uveden organizovani autobuski prevoz učenika iz tog naselja do Begeča, gde pohađaju OŠ „Veljko Petrović“. Te prve godine bilo ih je petoro, lane 48 a u novoj školskoj godini putovaće 55 đaka, u dve smene.

Bangladeš je naselje izgrađeno 1972. godine na severozapadnom rubu grada, kao privremeni smeštaj za stotinak porodica koje su ostale bez domova usled požara u jednoj romskoj koloniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)