KAD SI U MEĐI, SPOKOJAN PREKO SVIH BRIGA I PROBLEMA PREĐI: Kod Zrenjanina obeležili slavu i Dan mesne zajednice (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

01. 08. 2023. u 13:20

"KAD si u Međi, spokojan preko svih briga i problema pređi" - Nepisano, ali sto puta u praksi potvrđeno pravilo, kažu ljubazni domaćini, meštani banatskog sela Međa, nedaleko u Zrenjanina, poznatom kao mesto u kojem se rodio glumac Džoni Vajsmiler, koja je svetsku slavu stekao tumačeći lik popularnog Tarzana.

КАД СИ У МЕЂИ, СПОКОЈАН ПРЕКО СВИХ БРИГА И ПРОБЛЕМА ПРЕЂИ: Код Зрењанина обележили славу и Дан месне заједнице (ФОТО)

A.Amižić

Hramovnu slavu i Dan mesne zajednice, Međani su uz brojne goste, obeležili nizom kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija, uz svečanu liturgiju u pravoslavnom hramu, rezanje slavakog kolača i otkrivanje murala posvećenog pokojnom Jovanu Laziću, koji je poginuo kao vojnik Srbije na Kosovu.

Pažnju mnogobrojnih posetilaca, naročito onih koji vole ukusne specijalitete iz kotlića, privuklo je nadmetanje u kuvanju pilećeg paprikaša. Najukusniji je pripremio Dragan Mladenović, dok su drugo mesto osvojili braća Mladen i Petar Grujičić, a treće Tomo Grozdanić.

Po tradiciji, nije izostao ni zanimljivi fudbalski susret veterana Međanaca koji sada žive u drugim sredinama i onih koji su ostali da žive u selu, kao ni koncert Kulturno umetničkog društva Dostitej Obradović.

Na inicijativu mladih Međanaca, pre početka obeležavanja slave sela, organizovana je zajednička radna akcija sređivanja i ulepšavanja centra sela Međa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?