I SOKOBANJA U LIID PROJEKTU: Najlepšoj srpskoj banji 1,4 miliona dolara

S. M. J.

21. 07. 2023. u 20:03

OPŠTINA Sokobanja deo je projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucijalnog jačanja lokalnih samouprava (LIID).

И СОКОБАЊА У LIID ПРОЈЕКТУ: Најлепшој српској бањи 1,4 милиона долара

Foto: Opština Sokobanja

Potvrde o stupanju na snagu Okvirnog sporazuma o sprovođenju projekta lokalne infrastrukture i institucijalnog jačanja lokalnih samouprava uručene su danas u Palati Srbije predstavnicima 145 gradova i opština, među kojima je i opština Sokobanja.

Uvodnoj konferenciji projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja u Republici Srbiji , čiji je nosilac Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prisustvovao je u ime opštine Sokobanja, zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović.

Opštini Sokobanja opredeljena su sredstva u iznosu od 1.483.253 američkih dolara, koja su namenjena realizaciju lokalnih infrastrukturnih projekata.

-Ovaj projekat je još jedan pokazatelj vizije i energije predsednika Vučića, kao i Vlade Republike Srbije, zahvaljujući čemu naša zemlja, ali i sama Sokobanja, doživljava rast i razvoj koji se odvijaju na održivim osnovama u skladu sa globalnim zahtevima 21. veka. Hvala predsedniku države i Vladi Republike Srbije što prepoznaju potencijale i trud naše opštine, te konstantno pružaju podršku kako bismo i mi koračali putem napretka, za dobrobit naših sugrađana - naveo je Milovanović.

Ukupna vrednost LIID projekta iznosi 265,2 miliona evra. Realizacija projekta traje do 30. novembra 2028. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave