BOEMSKE NOĆI U ĐURINOJ VAROŠI: Tradicionalna kulturno zabavna manifestacija u Srpskoj Crnji

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

16. 07. 2023. u 14:06

KAO čaša rumenog vina na letnju omorinu i silnu prašinu, kako je svojevremeno govorio Đura Jakšić, na pravi način, ljubiteljima dobrog provoda i zabave, “leći će” predstojeće Boemske noći, tradicionalna kulturno zabavna manifestacija u Srpskoj Crnji, od 20. do 23. jula, a u organizaciji opštine Nova Crnja.

БОЕМСКЕ НОЋИ У ЂУРИНОЈ ВАРОШИ: Традиционална културно забавна манифестација у Српској Црњи

Opština Nova Crnja

- Program četvorodnevne manifestacije počinje u četvrtak 20. jula likovnom radionicom za decu u muzeju nakon čega će biti održana dečija predstava Ljubavne zavrzlame dok je zvanično otvaranje planirano u 20.30 časova kada će nastupiti Milenko Pavlov, Srđan Ivanović i tamburaški orkestar Ševe - kaže Dragan Daničić, zamenik predsednika opštine Nova Crnja, uz napomenu da je zanimljiv i sadržajan program pripremljen i za naredna tri dana.

U petak 21. jula održaće se Svečana liturgija i doček episkopa banatskog Nikanora, u ranim popodnevnim satima je boemski etno bazar u parku kao i takmičenje u kuvanju riblje čorbe, za najmlađe je pripremljena kreativna radionica kao i druženje sa maskotama. dok će se od 20.30 časova održati boemsko veče, uz nastupe Aleksandra Padrova, Nikole Maroša, Saše Zorkića i Milana Marinkovića i ponoćni koncert Nina Šemića na bazenu.

Za subotu 22. jul, planirano su takmičenja u kuvanju lovačkog gulaša, pecanju za decu i odrasle, kartanju i šahu, igre bez granica za decu na bazenu dok će u večernjem programu nastupiti Nemanja Stevanović i Slavica Ćukteraš.

Poslednji boemski dan, nedelju 23. jul, obeležiće koncert Ilije Bogdanovića na bazenu u 14 časova, za 18 je planirano finalno takmičenje u kartanju, dok će u večernji program obeležiti koncerti Dade Glišića i Dare Bubamare.

   Uz poznati poklič, Dobro došli u Đurinu varoš u Banatu, organizatori  Boemskih dana poručuju da je ulaz na sve programe besplatan.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?