ZRENJANIN KAO ZAGREB: Lordan Zafranović film "Djeca Kozare" snima u gradu na Begeju

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

03. 07. 2023. u 16:13

GRAD Zrenjanin biće tokom naredne nedelje, od 10. do 14. jula, domaćin ekipi filma “Djeca Kozare”, koju će predvoditi čuveni reditelj Lordan Zafranović.

ЗРЕЊАНИН КАО ЗАГРЕБ: Лордан Зафрановић филм Дјеца Козаре снима у граду на Бегеју

grad Zrenjanin

Sekvence filma i istoimene tv serije snimaće se na Trgu slobode, koji će biti prilagođen izgledu Trga Bana Jelačića u Zagrebu, početkom Drugog svetskog rata.

Producenti filma, koji se snima pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, izrazili su želju da deo scena snime u Zrenjaninu, zbog toga što  im se ambijent Trga slobode, kompletan plato sa fasadama okolnih zgrada  i spomenikom, učinio najprimereniji za filmski Zagreb, a pripreme za snimanje počinju ove nedelje.

Inače, poznati reditelj Lordan Zafranović decenijama priprema film o zločinima u Jasenovcu, po scenariju Arsena Diklića i kako kaže ovaj film će biti vrhunac njegovog stvaralaštva.
Nekadašnji student legendarne Praške filmske škole godinama se bavi analizom zla u vreme fašizma, što se jasno ogleda u njegovoj ratnoj trilogiji, “Okupacija u 26 slika” (1978.), “Pad Italije” (1981.) i “Večernja zvona” (1986.), zatim filmu “Krv i pepeo Jasenovca” (1983.) i dokumentarcu “Zalazak stoljeća - Testament L.Z.” (1994.).
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)