U PARAĆINU STRAHUJU OD IZLIVANJA CRNICE: Naređeno postavljanje mobilne zaštitne ograde

Зорана Рашић
Zorana Rašić

14. 06. 2023. u 15:59

ZBOG najavljenih obilnih padavina narednih dana i naredbe koju su “Srbijavode” izdale za postavljanje mobilne zaštitne opreme u Paraćinu, duž obala Crnice, kao prevencije i zaštite od mogućih poplava, Štab za vanredne situacije opštine Paraćin danas je vanredno zasedao.

У ПАРАЋИНУ СТРАХУЈУ ОД ИЗЛИВАЊА ЦРНИЦЕ:  Наређено постављање мобилне заштитне ограде

Foto: Z. Rašić

Nakon razgovora Vladimira Milićevića, komandanta Štaba za vanredne situacije i predsednika opštine Paraćin sa direktorom “Srbijavoda”, Goranom Puzovićem, doneta je odluka o postavljanju zaštitne ograde već tokom popodneva. Takođe, izdato je naređenje da se postave zidovi od džakova napunjenih peskom, kao i rizla na kritičnim lokacijama.

Oko mosta kod Tehnološke škole koji je u izgradnji i gde je nemoguće postaviti mobilnu ogradu biće postavljeni upravo džakovi. Štab je još  doneo odluku i naredio da u stanju pripravnosti budu sva privatna preduzeća i njihova mehanizacija, koja se stavlja na raspolaganje JKP “Crnica”, odnosno svim službama za delovanje u kriznim situacijama. 

Članovi Štaba ponovo će obići i utvrditi sve kritične tačke u opštini na rekama, pritokama i bujičnim potocima u cilju zaštite stanovništva i njihovih kuća.

  Očekuje se izveštaj o održavanju i čišćenju kanala na državnim putevima Gilje – Varvarin i Paraćin – Pojate, što je u nadležnosti regionalnog preduzeće za puteve. Javnom komunalnom preduzeću "Crnica" izdato je naređenje da nabavi dodatne količine  pumpi, prateće opreme, bidona sa hlorom i dezinfekcionih sredstava. Rečeno je i da će biti postavljene i cisterne, odnosno bidoni, sa pijaćom vodom na više lokacija u gradu, a  volonterima koji žele da pomognu upućen je poziv da se jave Opštini Paraćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)