AKVA PARK POČINJE DA RADI 1. AVGUSTA: Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao Palić

J. L.

13. 06. 2023. u 18:44

Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao je danas Vodotoranj, Veliki park, Veliku terasu i Akva park na Paliću.

АКВА ПАРК ПОЧИЊЕ ДА РАДИ 1. АВГУСТА: Министар туризма и омладине Хусеин Мемић обишао Палић

foto: J.L.

- Ministarstvo je uložilo 959 miliona dinara za izgradnju akva i spa centra, čija je ukupna vrednost  1.6 milijardi dinara. Nedavno mi je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao da će pokrajina dati još 120 miliona dinara za kompletan završetak i verujem da će, kako je najavljeno, 1. avgusta Akva park početi sa radom – naglasio je ministar Memić, ističući da je ova godina rekordna po ulaganju u turističku infrastrukturu. - Subotica i Palić imaju oko 50 odsto stranih turista, cilj nam je da taj broj povećamo ali i da zadržimo domaće turiste. Ovo su najveća ulaganja, u narednom periodu uložićemo 16 miliona evra za razvoj infrastrukture a dobar deo tih sredstava biće usmeren u Podunavlje.

U pratnji domaćina Ištvana Pastora, predsednika Skupštine preduzeća „Park Palić“, ministar Memić je obišao neke od projekata koji se trenutno realizuju na Paliću.

- Akva park je investicija koja se realizuje od 2018. godine, a realan plan je da je završimo do kraja jula. Ovih dana se intenzivno radi na raspisivanju javnog poziva za odabir operatera koji će voditi računa o objektu i obezbeđivati kvalitet usluga koji će privlačiti posetioce – najavio je Pastor. - Tu je i generalna rekonstrukcija Vodotornja, za šta je obezbeđeno 35 miliona dinara i verujemo da će do kraja godine on vratiti svoj prvobitni sjaj. Nastavlja se sa postavljanjem ukrasnih cigli u pešačkom delu, od hotela „Prezident“ do bivše „Fontane“. Na Vikend naselju su nastavljeni radovi i činimo sve da Palić privlači i zadrži goste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave