SANACIJA KAD PRESTANE KIŠA: Bujice oštetile saobraćajnu infrastrukturu vrnjačkog i kraljevačkog kraja (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

13. 06. 2023. u 12:36

Zbog obilnih padavina, za samo desetak dana kraljevački i vrnjački kraj čak tri puta našli su se na udaru bujičnih izlivanja vodotokova drugog reda.

САНАЦИЈА КАД ПРЕСТАНЕ КИША: Бујице оштетиле саобраћајну инфраструктуру врњачког и краљевачког краја (ФОТО)

G.Šljivić

Najveću štetu snažnih udara bujica, kao i obično, pretrpela je lokalna saobraćajna infrastruktura. Tako je na teritoriji Vrnjačke Banje oštećeno oko četiri kilometara lokalnih saobraćajnica, sedam mostova i nekoliko desetina domaćinstava okolnih sela Gračac, Reka, Podunavci, Novo Selo i Vraneši.

G.Šljivić

 

Sanacija štete i svega onoga što je bujica nanela u centru prestonice srpskog turizma brzo je odrađena, dok se za rekonstrukciju oštećenih puteva, prema rečima čelnika lokalne samouprave, očekuje i pomoć države.

G.Šljivić

 

Slična situacija je i u susednom Kraljevu gde su bujični vodotokovi, slivajući se sa obližnjih planina, oštetili lokalne saobraćajnice u Bogutovcu, Loptanici, Bogutovačkoj Banji, Dragodsinjcima, selima podno Gledićkih planina, Obrvi i Lađevcima.

G.Šljivić

 

- Još od prvog talasa popravljamo oštećene puteve gde je to moguće, a za obimniju sanaciju moraćemo da sačekamo prestanak padavina - kaže Radoica Kočović, član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije. - Bujice su pokrenule i odrone kamenja i zemlje u Bogutovačkom kraju gde se mehanizacijom trudimo da očistimo i osposobimo putne pravce.

G.Šljivić

 

A, koliku su štetu bujice pričinile na stambenim, pomoćnim i poljoprivrednim objektima vrnjačkog i kraljevačkog kraja biće poznato tek nakon što se okončaju zvanične procene nadležnih službi.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini