USKORO U NOVOM RUHU: U toku radovi na obnovi Dečjeg odeljenja somborske biblioteke

J. L.

06. 06. 2023. u 18:14

Dečje odeljenje Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Sombor uskoro će biti u novom ruhu.

УСКОРО У НОВОМ РУХУ: У току радови на обнови Дечјег одељења сомборске библиотеке

foto: GRad Sombor

Radovi na rekonstrukciji Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke podrazumevaju adaptaciju i sanaciju krova i fasade zgrade, kao i zamenu dotrajale stolarije. Za pomenute radove iz budžeta Grada Sombora izdvojeno je blizu 16,5 miliona dinara, dok je Pokrajinska vlada obezbedila nešto više od 13 miliona dinara.

Po rečima gradonačelnika Antonia Ratkovića jedan od primarnijih zadataka lokalne samouprave je obnavljanje kulturnih ustanova, a cilj tih rekonstrukcija je da se pruže što bolji uslovi, kako onima koji rade u ovim prostorijama, tako i najmlađim posetiocima. 

-U današnje vreme, doba digitalizacije, ugrožene su nam tradicionalne biblioteke, te je pravi momenat da se okrenemo bibliotekama, knjigama i čitanju. Biblioteke su srce zajednice i svesni smo koliko su bitne za razvoj, pre svega naše dece, za razvoj jezičkih sposobnosti, koncentracije, kao i pamćenja i zato je bitno da svi mi zajedno damo svoj maksimum kako bismo vratili u modu čitanje i knjige. Siguran sam da ćemo, zajedno sa svim zaposlenima u Gradskoj biblioteci, nastaviti na tome da radimo i u narednom periodu - naglasio je Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda