ZAJEDNO STVARAJU REMEK-DELA: Hol ETŠ „Nikola Tesla“ u Jagodini krase likovni radovi sestara Mihajlović (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 06. 2023. u 19:27

HOL Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u Jagodini krase likovni radovi rođenih sestara Danice i Miljane Mihajlović.

ЗАЈЕДНО СТВАРАЈУ РЕМЕK-ДЕЛА: Хол ЕТШ „Никола Тесла“ у Јагодини красе ликовни радови сестара Михајловић (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Izložba darovitih sestara jedna je u nizu koja je priređena u ovoj školi, koja jedina u Jagodini od 2006. godine ima likovnu sekciju, koju vodi profesorka likovne kulture i umetnosti Jasmina Šumar. Sekciju pohađa pedesetak đaka, a najviše ih ima sa smera arhitektonski tehničar, o čemu su „Novosti“ već pisale.

-Ova izložba razlikuje se od prethpdnih, jer su u pitanju likovni radovi dve rođene sestre. Obe fantastično crtaju. Iako svaka ima svoj izraz u stvaralaštvu, opet se vidi da se radi o sestrama. Ovom izložbom smo želeli i da umetnost prevlada i da lepo savlada sve ono što je ružno ocenila je Šumar.

Foto:Z.Gligorijević

Maturantkinja Danica Mihajlović kaže da najviše voli da crta mrtvu prirodu i životinje, dok portreti nisu sfera u kojoj se dobro snalazi. Dve godine mlađa Miljana veli da nema omiljeni motiv, ali da u slobodno vreme gleda anime serije, pa ih prenosi na papir, ali crta i sve što joj padne na pamet. Za izradu crteža koriste grafitnu olovku, rapidograf, bojice i tempere.

Pored međusobne podrške, ohrabrivanja, dopunjavanja, ali i pozitivnih kritika, ovim talentovanim učenicima puno znači podrška vršnjaka, koji ih podstiču da crtaju što bolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća