ŠABAČKE NEPRILIKE SA BUJICAMA: Šabačke vlasti pažljivo prate situaciju na vodotokovima

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

31. 05. 2023. u 16:24

KAO komandant Štaba za vanredne situacije grada Šapca obišao sam najkritičnija mesta ugrožena obilnim padavinama. Na teritoriji našeg grada trenutno su svi vodostaji u opadanju od 10 do 30 centimetara, ali još uvek postoje krizne tačke, kaže Aleksandsr Pajić grafonačelnik Šapca.

ШАБАЧКЕ НЕПРИЛИКЕ СА БУЈИЦАМА: Шабачке власти пажљиво прате ситуацију на водотоковима

V Mitrić

U Gornjoj Vranjskoj vatrogasno-spasilačke ekipe tokom noći evakuisale su 23 stanovnika i smestile ih u prihvatni centar "Humano srce". Voda je ušla u više kuća, školu, dom, lokale i pomoćne objekte. U Gornjoj Rumskoj situacija je alarmantna, jer su bujične vode odnele deo puta, a došlo je i do prekida snabdevanja električnom energijom.

U Jevremovcu je problem oko Cerskog obodnog kanala. Raspoloživa mehanizacija je na terenu i brojne ekipe pomažu u zaštiti od elementarne nepogode izazvane padavinama.

Trudimo se da zaštitimo domaćinstva i Elektrodistribuciju koja se nalazi u blizini. U Petkovici je poplavljeno više desetina hektara.

Tokom noći i prepodneva ekipe su pomagale stanovništvu u odbrani kuća od prodiranja vode. U pojedinim mestima izvedene su i domaće životinje, ali su tokom jutra vraćene u štale, jer je došlo do opadanja vodostaja. Situacija je kritična i u Desiću, Grušiću, Metkoviću kao i u Mrđenovcu i Lipolistu. Od količine padavina u narednom periodu, zavisi i brzina kojom će se stanje na teritoriji grada stabilizovati.

- Najbitnije je da su svi naši sugrađani na bezbednom, a ekipe Štaba za vanredne situacije biće na terenu 24 časa gde ćemo preduzimati sve mere kako bismo što brže reagovali i pomogli našem stanovništvu. Štab će pružiti svu potrebnu materijalnu, tehničku i drugu pomoć, a građani mogu prijaviti probleme u vezi sa poplavama na brojeve telefona 015/364-123 i 064/877-84-07 kaže Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede