ORLIĆ UGOSTIO DECU IZ DIJASPORE: Budućnost je u vašim rukama

Novosti online

26. 05. 2023. u 14:58

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić ugostio je danas u Domu NS RS učesnike „Svesrpskog dečjeg sabora“, koji okuplja decu srpskog porekla iz regiona i dijaspore.

ОРЛИЋ УГОСТИО ДЕЦУ ИЗ ДИЈАСПОРЕ: Будућност је у вашим рукама

Parlament

Poželevši im dobrodošlicu, podsetio je da se ova manifestacija organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Republike Aleksandra Vučića, što je jasan pokazatelj podrške koju Srbija pruža svojoj deci širom sveta. 

Dodao je da se nada da će učesnici „Svesrpskog dečjeg sabora“ u Beogradu sklopiti prijateljstva za ceo život, da će iz njega poneti najlepše utiske i uspomene, izražavajući nadu da će se jednoga dana vratiti u svoju zemlju, da u njoj nastave da žive i rade.

- Budućnost je u vašim rukama. I, šta god u životu radili, uvek budite vredni, marljivi, i potrudite se da budete najbolji što možete da budete, i nemojte da zaboravite da svoj srpski jezik, pismo i kulturu čuvate i da svoju Srbiju volite. I znajte uvek da ona voli vas. I da sutra radite za Srbiju, i da se postarate da ona bude najbolje što može da bude. Tu moć vi imate, to nikada nemojte da zaboravite - poručio je predsednik Orlić.

Festival dece i mladih iz regiona i dijaspore, „Svesrpski dečji sabor“, održava se ove godine od 25. do 28. maja u Beogradu, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a okuplja decu iz Austrije, Severne Makedonije, Nemačke, Rumunije i Hrvatske, uzrasta od 9 do 13 godina. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)