AERO SKUP “PUKOVNIK MILENKO PAVLOVIĆ”: Na sportskom aerodromu u Divcima kod Valjeva.

B. PUZOVIĆ

27. 05. 2023. u 08:07

Posada Sarić – Unčanin iz Trstenika, osvojila je prvo mesto u preciznom sletanju avionom, na drugom Aero skupu “Pukovnik Milenko Pavlović”, na sportskom aerodromu u Divcima kod Valjeva. Najbolju fotografiju, načinjenu tokom leta avionom, panoramu manastira Lelić iz vazduha, načinila je posada Beda – Đorđević iz Ćuprije.

АЕРО СКУП “ПУКОВНИК МИЛЕНКО ПАВЛОВИЋ”: На спортском аеродрому у Дивцима код Ваљева.

Foto AK Valjevo

U preciznom sletanju, nakon jednočasovnog takmičarskog leta, drugo mesto pripalo je valjevskom dvojcu Savić Vučković – Petrović, a treće posadi Todorović – Dovečer iz Trstenika.

Učestvovalo je šest posada, a pažnju brojnih posetilaca manifestacije, posvećene hrabrom pukovniku pilotu Milenku Pavloviću koji je tokom NATO agresije poginuo iznad Valjeva, kada se svojim “migom 29” suprotstavio neprijateljskim avionima, privuklo je učešće pripadnika Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije i MUP.

- Sve što je pukovnik Milenko Pavlović učinio u svojoj vojničkoj karijeri izaziva poštovanje i osećaj divljenja, zato je važno da se njegov herojski čin i žrtva nikada ne zaborave – kaže Slobodan Andrić, predsednik Aero kluba Valjevo. - Kako odati počast takvom čoveku i osvežiti sećanje na njega, ako ne ovakvim susretom vazduhoplovaca, druženjem svih ljubitelja letenja, bilo da su u kabini aviona, ili na zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati