DOM ZDRAVLJA PO EVROPSKIM STANDARDIMA: Olakšanje za stanovnike Lapova

Z. GLIGORIJEVIĆ

15. 05. 2023. u 15:05

OBE zgrade Doma zdravlja kompletno su rekonstruisane, stigao je i novi rendgen aparat, a završeno je i uređenje prostora za pružanje ove nove lekarske usluge.

ДОМ ЗДРАВЉА ПО ЕВРОПСКИМ СТАНДАРДИМА: Олакшање за становнике Лапова

Foto:Uroš Tomić

Na oko 2.500 kvadrata građevinski radovi podrazumevali su obnovu krova i fasade, te hidrotehničkih, protivpožarnih, elektro i mašinskih instalacija, a - uz regulisano grejanje i parterno uređenje, postavljena je i nova ograda. Dodatnim asfaltiranjem obezbeđen je i parking-prostor za vozni park pomenute zdravstvene ustanove...

U kompletnu rekonstrukciju, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima uložila je oko 260 miliona dinara, a lokalna samouprava u Lapovu platila je stručni nadzor i komisiju za tehnički prijem, a sama će još nabaviti nove i sanirati stare kotlove, te investirati u postavljanje video-nadzora.

Pacijenti se trenutno pregledaju u manjoj zgradi, dok će veća početi da se koristi čim bude dobila upotrebnu dozvolu.

- Više od tri decenije nije bilo većih ulaganja, pa je Dom zdravlja prokišnjavao, a vodovodna i kanalizaciona mreža bile su problematične. Pored kompletnog renoviranja, ovdašnjim pacijentima sada je na raspolaganju i rendgen koji je obezbedilo Ministarstva zdravlja - kaže koordinator projekta Andreja Zlatković, naglašavajući da su žitelji Lapova faktički dobili kompletno nove objekte, sa savremenim sistemima dojave požara, protivpožarni put, termoizolacionim sistemima, platformom za pristup osoba sa invaliditetom... a obezbeđen je i agregat za rad rashladnih uređaja sa vakcinama u slučaju nestanka struje.

Lane je, podsetimo, ova ustanova - takođe od Ministarstva zdravlja - dobila i novo, potpuno opremljeno sanitetsko vozilo, sa setovima za reanimaciju, imobilizaciju i zbrinjavanje politraumatizovanih pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)