OPŠTINA KLADOVO PROSLAVLJA SVOJ DAN: Predsedniku Srbije titula počasnog građanina, zaslužnima nagrade i priznanja

S. M. J.

26. 04. 2023. u 17:21

POVODOM Dana opštine, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljeno je priznanje počasnog građanina Kladova, koje je kao lični izaslanik primila potpredsednica Vlade Maja Gojković na svečanoj sednici u Vili Ruža.

ОПШТИНА КЛАДОВО ПРОСЛАВЉА СВОЈ ДАН: Председнику Србије титула почасног грађанина, заслужнима награде и признања

Ministarstvo kulture

Na svečanosti u Vili Ruža u Kladovu povodom Dana opštine Kladovo u znak sećanja na 26. april pre tačno 156 godina kada je  turski izaslanik predao ključeve tvrđave Fetislam artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanoviću uručena su tradicionalna najviša opštinska priznanja.

Titulu počasnog građanina Kladova u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića primila je Maja Gojković, potpredsednik Vlade i ministarka kulture.

- Pre samo 11 godina, Srbija je bila zemlja bremenita višedecenijskim zapostavljenim i nerešenim problemima u gotovo svim oblastima društva. Da njihovo rešavanje neće biti lako, znali smo od početka. Zahvaljujući na prvom mestu neiscrpnoj energiji našeg predsednika, u veoma kratkom vremenu Srbija je postala mnogo bolje mesto za život i poželjna destinacija za brojne investitore - rekla je Maja Gojković.

Ona je dodala da je  ovo i sva druga priznanja koja je predsednik Srbije zasluženo dobio širom naše zemlje, dokaz da Srbija ume da prepozna i da ceni sve što je on uradio za svoj  narodu i državu.

Ministarstvo kulture

 

-Pozitivne tektonske promene, koje su se desile u svakom delu zemlje, vidljive su i na području Kladova i okoline, područja od velikog istorijskog, kulturnog i svakog drugog značaja za našu državu. O toj važnosti govore i brojni kulturno-istorijski spomenici, kao što su stubovi Trajanovog mosta i Trajanova carska tabla, manastir Manastirica, tvrđava Fetislam, sada obnovljena i u punom sjaju, kao i prirodne lepote koje okružuju Kladovo, među kojima dominira Nacionalni park Đerdap, turistički biser ovog dela Evrope – dodala je potpredsednica Vlade.

U Vili Ruža uručena su i najviša opštinska priznanja i nagrade. Tako je povelja zahvalnosti za radne rezultate kolektiva za humanitarne aktivnosti, iskazanu solidarnost, kreativno učenje i rad sa decom pripala Udruženju za pomoć osobama sa invaliditetom „Nada“ iz Kladova, za plodotvornu saradnju i izuzetan doprinos u afirmisanju opštine Kladovo i pruženu pomoć opštini i građanima opštine Kladovo Tue Tortzenu, predsedniku Danskog sindikata grada Hilerod, a za izuzetan doprinos u saradnji na razvoju partnerskih odnosa sa opštinom Kladovo na realizaciji projekta “EU za tebe za kulturno nasleđe i turizam” Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju GIZ.

Povelje zahvalnosti za izuzetan doprinos u ispoljavanju solidarnosti pripale su Dušanu Lazoviću i Miroslavu Pavloviću iz Kladova.

Ministarstvo kulture

 

Godišnje nagrade opštine Kladovo uručene su Marku Gruičiću, profesoru francuskog jezika i književnosti za postignute rezultate u prosveti, Stefanu Čokanjeloviću, radniku Zdravstvenog centra u Kladovu za humanitarne aktivnosti i solidarnost i Branku Bekereviću planinaru iz Kladova za postignute rezultate u sportu.

Prigodan program, povodom Dana opštine, priredili su učenici Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ u Kladovu.

Izražavajući uverenje da će otvaranje Kladovskog grada - Fetislama dati još jedan podsticaj razvoju kulture i turizma u ovom kraju, na dobrobit Kladova i čitave Srbije, potpredsednica Vlade Maja Gojković je u ime predsednika Republike zahvalila za dragoceno priznanje i čestitala Dan opštine svim građanima Kladova.

Ministarka kučture će u okviru posete Kladovu obići i Arheološki muzej "Đerdap" a potom će sa predsednikom Republike Srbije, članovima Vlade, predstavnicima EU i lokalne samouprave prisustvovovati večeras u 19 sati svečanom otvaranju obnovljene tvrđave Fetislam  i Letnje pozornice u Kladovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a