DAR UOČI VASKRSA: Stigli jeleni i košute kod Manastira Tronoša

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 04. 2023. u 16:18

VEĆE radosti i boljeg poklona uoči Vaskrsa za ljude oko Manastira Tronoša, nemanjićke zadužbine, kod Loznice, stare više od sedam vekova, ali i za sve lovce Jadra, Vukovog kraja, od ove koja je stigla od „Srbijašuma“, koje su, na incijativu direktora mr Igora Braunovića, njegove „desne ruke“ Slaviše Nestorovića, izvršnog direktora za lov i ribolov, i Uprave šuma, darovali dva jelena i osam košuta iz zatvorenog lovišta iz okoline Kruševca.

ДАР УОЧИ ВАСКРСА: Стигли јелени и кошуте код Манастира Троноша

foto V Mitrić

Ovo je, kako kaže Miladin Dragićević, predsednik Lovačkog društva „Gučevo“ u Loznici, koje je jedno od najstarijih u Srbiji ali i na Balkanu,“veliki prilog svetinji, prirodi, živom svetu u njoj i svim ljudima koji vole prirodu i njene lepote i bogastva“.

Za koji dan ovdašnji vernici, po tradiciji dugoj vekovima, prilažu manastiru ratarske sveće visoke više od metar i po i teže od 50 kilograma, od čistog voska, a, po Dragićevićem rečima, „ovo je najbolji uvod u darivanje, koje je, uz sve, i bogougodno.

-Ovo je veliki doprinos unapređenju i lovnog fonda, ali i lovstva u našem kraju na čemu smo neizmerno zahvalni mr Braunoviću, Nestoroviću, njihovoj kompaniji -kaže Dragićević. - Jeleni i košute će da se razmnožavaju, a iz „Srbijašuma“ imamo obećanje da će da ovde da bude i te kakav repro centar za ove lepe, važne i atraktivne životinje.

U šumama Manastira Tronoša dan kada su stigli jeleni i košute sa Jastrepca bio je posebno svečan.Lovci su nekako pobožno ih prihvatali i puštali u ovdašnje šume.

- Ovo je dan koji su zauvek da zapamtim, po velikom važnom daru, pažnji prema nama i prirodi, ali i kao obavezu da uvek vodimo računa o živom svetu u našim skoro čarobno lepim šumama - kaže mladi lovac iz Vukovog Tršića Ivica Dragićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju