PUKLO JE KAO EKSPLOZIJA: Betonska terasa teška više od 300 kilograma srušila se ispred zgrade u Nišu (FOTO)

J. Ć.

03. 04. 2023. u 18:14

STANARE zgrade stare više od četiri decenije, na Somborskom bulevaru u Nišu, broj 45. uznemirio je nemili događaj kada se betonska terasa srušila i pala na deo gde građani često prolaze.

ПУКЛО ЈЕ КАО ЕКСПЛОЗИЈА: Бетонска тераса тешка више од 300 килограма срушила се испред зграде у Нишу (ФОТО)

J. Ć.

Oko 17 sati, 1. aprila, betonska konstrukcija teška najmanje 300 kilograma samo pukom srećom nikog nije povredila budući da u to vreme sve vrvi od dece i ljudi.

Nišlijka Vesna Pešić, sa čije terase na prvom spratu je pala betonska ploča kaže da ništa nije slutilo da će se ovo dogoditi, nije bilo vetra.

-To je tako grunulo da sam mislila da se zgrada ruši. Delovalo je kao neka ekplozija. Izašla sam na terasu i videla da fali deo. Zvala sam upravnika zgrade, čovek je odmah došao i onda sam se oduzela od straha da nekoga nema ispod ploče, da neko nije povređen. ja sam s psom baš tu prošla 15 minuta ranije. Ovaj blok je povukao traku za gromobran, moju klimu je uništio. zaista sam preživela veliki šok - kaže Pešićeva.

Posle ovog incidenta, i u ostale komšije se uvukao strah, jer ovakvih ploča ima još po osmospratnici.

- Da je neko prolazio tuda, a tu često idemo, na mestu bi poginuo. Znači, ja sam u prizemlju i to mi je puklo pored dnevne sobe. Prava eksplozija, bila sam sva usplahirana jer su mi neki kablovi ušli kroz prozor. Bila sam kod komšinice da vidim da li je dobro i nismo mogli čudom da se načudimo kako se to dogodilo - kaže Marijana Cvetković.

O ovom slučaju je obaveštena komunalna policija, a očigledno je da je u ovom slučaju zgrade neophodno stručno mišljenje kako bi se došlo do rešenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!